Zapaženi rezultati kragujevačkih atletičara na juniorskom prvenstvu centralne Srbije

Posle više od mesec dana pauze zbog novog udara koronavirusa, proteklog vikenda je nastavljena sezona atletskih takmičenja u Srbiji, i to pojedinačnim prvenstvom centralne Srbije za juniore u Kruševcu. Sudeći po rezultatima kragujevačkih atletičara, može se zaključiti da protekla takmičarska pauza nije ostavila većeg traga na njihove performanse, čemu u prilog ide i bilans osvojenih medalja.

Atletičari Radničkog su iz grada pod Bagdalom poneli deset medalja. Najsjajnijim odličjima okitili su se Ognjen Popović u trci na 100 metara, zatim Milica Gajević (400 metara), Predrag Paunović (troskok) i štafeta juniorki 4×100 metara.

Srebrne medalje pripale su Magdaleni Stevanović (skok u dalj) i Milici Gojak (100 m prepone), dok su se bronzama okitili Tijana Vasić (100 metara), Đurđina Filipović (100 m prepone), Andrija Lazić (400 metara) i Nađa Luković (skok u vis).

Uspešni su bili i atletičari Parka, koji su osvojili ukupno dve medalje. Aleksa Ratinac je trijumfovao u skoku u dalj kod juniora, dok je Nina Radovanović zauzela treće mesto u troskoku kod juniorki.

Ovo takmičenje predstavlja uvertiru za predstojeće državno prvenstvo za juniore, koje će se narednog vikenda održati takođe u Kruševcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *