KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevački atletičari zablistali u Kruševcu

Prvenstvo Ateletskog saveza Centralne Srbije za mlađe pionire održano je proteklog vikenda na stadionu „Radomir Mićić-Miče“ u Kruševcu. Učestvovalo je oko 270 takmičara iz 27 klubova, koji su se nadmetali u devet disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji. Atletičari Radničkog i Parka bili su jako uspešni, o čemu govori i broj osvojenih medalja.

Atletičarka Radničkog Magdalena Stevanović osvojila je zlatnu medalju u skoku udalj kod starijih pionirki, dok je njenoj klupskoj koleginici Neveni Veličković pripala bronza u istoj disciplini. Članica Atletskog kluba Park Nina Mijailović okitila se srebrom u skoku udalj za mlađe pionirke.

Nina Mijailović, srebrna u skoku udalj kod mlađih pionirki

Pored mlađih pionira, u Kruševcu su se van konkurencije nadmetali i atletičari starijih uzrasnih kategorija.

U trci na 400 metara za mlađe juniоrke, članica Radničkog Milica Gajović zauzela je prvo mesto, a njena klupska koleginica Milica Gojak treće. Mladen Radosavljević je trijumfovao u trci na 100 metara za mlađe juniore, a Božidar Mihailović u skoku udalj kod seniora.

Milica Gajović, zlato u trci mlađih juniorki na 400 m

Aleksa Ratinac iz Atletskog kluba Park zauzeo je treće mesto u trci mlađih juniоra na 100 metara, a isti plasman ostvario je i u skoku udalj kod seniora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *