KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Tomić i Simić novi aduti Ekonomca

Mesec dana ostalo je do početka nove sezone u Prvoj futsal ligi Srbije, a povratnik u najviši rang takmičenja, kragujevački Ekonomac, već uveliko radi na formiranju tima u skladu sa prvoligaškim standardima. Nakon omladinskog reprezentativca Srbije Mateje Ćirke, redove nekadašnjeg prvaka države pojačali su i mladi Aleksandar Tomić i povratnik Miloš Simić.

Foto: Fudbalski savez Srbije

Tomić je aktuelni omladinski reprezentativac Srbije, koji je prethodnu sezonu proveo u ekipi Novog Sada, sa kojom je putem baraža izborio plasman u Prvu futsal ligu Srbije. Dobre partije u ekipi iz Srpske Atine i omladinskoj selekciji Srbije, za koju je na petnaest odigranih utakmica postigao sedam golova, donele su novoj uzdanici Ekonomca poziv u A selekciju Srbije.

Kao igrač koji je u stanju da odgovori zahtevima na više pozicija u timu, Tomić će svakako predstavljati korisno pojačanje za kragujevački tim u povratničkoj sezoni u prvoligaškom društvu.

O Milošu Simiću ne treba trošiti previše reči. Radi se o prekaljenom igraču, kapitenu nacionalnog tima Srbije, koji se nakon par sezona provedenih u inostranstvu vraća u klub u kome je stekao igračku afirmaciju. Simić je prošlog proleća igrajući za mađarski Hladaš doživeo tešku povredu, koja ga je na poduži period odvojila od terena i čije posledice i dalje oseća, zbog čega će najverovatnije propustiti sam početak šampionata.

S obzirom da je već zakoračio u ozbiljne igračke godine, povratnik u redove Ekonomca sve više razmišlja o trenerskom pozivu. Nedavno se prijavio za seminar za dobijanje B trenerske licence, a u Ekonomcu su radi da Simiću povere brigu o mlađim klupskim selekcijama.

Sezona u Prvoj futsal ligi Srbije startuje 2. septembra, a Ekonomac će na premijeri ugostiti ekipu Paleža iz Obrenovca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.