KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Prijem za omladinsku futsal selekciju Srbije

Prvu etapu priprema pred početak novog kvalifikacionog ciklusa za učešće na Prvenstvu Evrope omladinska futsal selekcija Srbije (igrači rođeni 2004. godine i mlađi) obaviće u Kragujevcu. Tim povodom je član Gradskog veća za sport Predrag Stevović u zgradi Gradske uprave organizovao prijem za mlade reprezentativce i članove stručnog štaba našeg nacionalnog tima.

Foto: kragujevac.rs

Stevović je naglasio da je Kragujevac grad sa ozbiljnom futsal tradicijom i da je samim tim sasvim prirodno da mlada reprezentacija svoj put ka Evropskom prvenstvu započne upravo u prestonici Šumadije.

– Mi smo obezbedili sve odgovarajuće uslove za njihove trenažne procese koji se obavljaju u Hali Jezero, i kako sami ističu zadovoljni su njima. Mi nemamo drugog izbora nego da budemo odlični i pravi domaćini, a posebno mladim momcima koji će sutra da predstavljaju našu zemlju. Siguran sam da će se ovakav trend nastaviti i da će sportisti i dalje da biraju Kragujevac, kao svoju bazu i odskočnu dasku za sutrašnja međunarodna takmičenja. Trudimo se da našu sportsku infrastrkturu privedemo nameni, podignemo na viši nivo, sredimo i napravimo novu, što je verujem jedan od razloga zašto biraju naš grad – kazao je Stevović.

Selektor mlade reprezntacije Srbije Marko Gavrilović napominje da se sa procesom formiranja selekcije krenulo još tokom decembra, kada su održani prvi regionalni selektivni treninzi. Vremenom se izbor potencijalnih reprezentivaca sužavao, tako da su oni momci koji su pozvani na pripreme u Kragujevac nešto najbolje što Srbija ima u ovom trenutku.

– Želimo da taj period do marta naredne godine što bolje i kvalitetnije iskoristimo, kako bismo predstojeće kvalifikacije dočekali spremni. Za sada postavljamo prve konture, razrađujemo taktiku i bavimo se elementima igre. Posle ovih procesa slede nam prve prijateljske utakmice u septembru ili novembru, kada ćemo proveriti sve ono na čemu smo radili tokom priprema – poručio je Gavrilović.

Među igračima koji će se do 4. jula pripremati u Kragujevcu nalaze se: Milan PAVLOVIĆ (Jastrebac), Uroš JOVANOVIĆ (Loznica grad), Luka MAKIVIĆ (FON) (golmani), Nemanja MUMINOVIĆ (Leteći Holanđanin),Vukašin VUJOVIĆ (Leteći Holanđanin), Đorđe RAKIĆ (Loznica grad), Đorđe MILjKOVIĆ (Gvozdeni puk), Ognjen PAJKOVIĆ (FON), Stefan ĐUKIĆ (Vinter sport), Nemanja ANĐELKOVIĆ (Vranje), Ilija VLAJKOVIĆ TOMIĆ (Progres 2019), Uroš TOŠIĆ (Požarevac), Mihajlo JEREMIĆ (Smederevo), Aleksa STOJANOVIĆ (Smederevo) i Nikola STOJANOVIĆ (Brđanka).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.