KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Teodora Vukojević odbranila titulu

Državna reprezentativka i članica kragujevačkog Čika Mate Teodora Vukojević odbranila je titulu seniorske prvakinje Srbije u disciplini vazdušna puška na prvenstvu države u Gornjem Milanovcu. Takođe, Čika Mati je prvog dana takmičenja pripalo i ekipno zlato u konkurenciji seniora puškom.

Foto: SSS

Teodora je tokom finala konstatno bila u vođstvu, pa se na kraju zasluženo okitila drugom uzastopnom titulom prvakinje države sa 251,2 pogođena kruga. Iza sebe je ostavila Aleksandru Havran (Jedinstvo, Stara Pazova) i osvajačicu bronzane medalje na proteklom Evropskom prvenstvu u Vroclavu Andreu Arsović (Partizan, Beograd).

Takmičari kragujevačkog kluba ispunili su pobednički podijum u konkurenciji seniora, ali se na ono najviše mesto na postolju popeo Lazar Kovačević (Jagodina 92) sa 250,1 pogođenim krugom. Drugo mesto i srebrnu medalju osvojio je Milutin Stefanović, dok je treći bio njegov klupski kolega Stevan Jovanović.

Za utehu, Čika Mati je pripalo prvo mesto u ekipnom plasmanu kod seniora, dok je u konkurenciji seniorki kragujevački klub zauzeo drugu poziciju iza Novog Sada 1790.

Prvenstvo se nastavlja sutra, kada su na programu pojedinačna takmičenja pištoljem i nadmetanja miks parova puškom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *