Teodora i Marko predstavljaju Srbiju na finalnom turniru Evropske lige mladih

Juniorska reprezentacija Srbije vazdušnom puškom učestvovaće u petak i subotu na finalnom turniru Evropske lige mladih u Budimpešti. U završnici lige, u kojoj se nadmeću strelci od 14 do 18 godina, Srbiju će predstavljati i dvojac iz kragujevačkog „Čika Mate“, Teodora Vukojević i Marko Ivanović.

Foto: SSS

Uz Teodoru i Marka, u timu Srbije su još i Kristina Lazarević (Novi Beograd – Ušće) i Đorđe Savić (Oko sokolovo).

Na ovom turniru učestvovaće ukupno osam nacionalnih selekcija, koje će uoči samog početka takmičenja biti podeljene u dve grupe od po četiri tima.

Plasman u finale obezbediće najbolje selekcije iz obe grupe, dok će drugoplasirani u meč za bronzu.

– Naši strelci su se intenzivno pripremali za turnir u Budimešti, imaju iskustva sa međunarodnih takmičenja. Spremni su za izazov. Međutim u ovakvom sistemu takmičenja, u kome nije bitan ukupan rezultat, već da u direktnom duelu nadmašiš rivala u seriji, bitan faktor može da bude i  sreća, kao i žreb. Nadam se da će naši takmičari ponoviti dobro izdanje sa turnira u Novom Sadu  – kaže Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku.

U petak su na programu prva dva kola takmičenja po grupama, a u subotu treće kolo i mečevi za medalje.

Evropska liga mladih je pokrenuta 2009, a Srbija je do sada osvojila tri odličja, sva tri u takmičenjima puškom. Naša zemlja je bila pobednik prvog izdanja ELM 2009. Pre dve godine osvojila je bronzanu, a 2019. srebrnu medalju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *