KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Stefanović popravio nacionalni rekord u finalu Kupa Srbije

Strelac kragujevačkog Čika Mate i državni reprezentativac Milutin Stefanović nastavlja da pomera granice mogućeg. Stefanović je na nedavno održanom finalnom turniru Kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem u Novom Sadu uspeo da se okiti najsjajnijim odličjem u disciplini vazdušna puška i pri tom popravi sopstveni dražavni rekord.

Foto: Streljački savez Srbije

Finale u disciplini vazdušna puška kod seniora donelo je žestok okršaj dvojice klupskih kolega iz redova kragujevačkog Čika Mate, Milutina Stefanovića i prošlogodišnjeg pobednika Kupa Stevana Jovanovića. Trijumf je na kraju odneo znatno iskusniji Stefanović, koji je sa rezultatom od 252,4 kruga nadmašio vlastiti državni rekord finala, postavljen pre tri godine u Smederevu.

Jovanović se morao zadovoljiti srebrnom medaljom, dok je treće mesto pripalo Milenku Sebiću iz ekipe Novi Sad 1790.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni finale u konkurenciji dama, gde je zlato osvojila članica Partizana Andrea Arsović, koja je za samo jedan deseti deo kruga nadmašila Teodoru Vukojević iz kragujevačkog Čika Mate. Bilo je ovo inače drugo srebro za mladu Kragujevčanku na ovom takmičenju, s obzirom da je dan ranije zauzela drugo mesto u nadmetanju juniorki.

Medalju sa ovog takmičenja poneo je još jedan član Čika Mate, Marko Ivanović, kome je pripala bronza u nadmetanju juniora puškom.

Takođe, kragujevački klub se okitio ekipnom titulom u konkurenciji seniora puškom, dok je kod seniorki najuspešnija bila posada Novog Sada 1790.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *