KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Saviću bronza na juniorskom prvenstvu Evrope

Veliki uspeh za člana Kik-boks kluba Radnički i juniorskog reprezentativca Srbije Strahinju Savića, koji se sa Evropskog prvenstva za decu, kadete i juniore u Istanbulu vraća sa osvojenom bronzanom medaljom u disciplini lou-kik u uzrastu starijih juniora do 60 kilograma.

Foto: KBK Radnički

Savić je na startu takmičenja eliminisao turskog predstavnika Emirhana Kaju (3:0), ali ga je potom u polufinalu zaustavio Sohejl Dridi iz Francuske (0:3), koji je pobedom nad Bugarinom Aleksandrom Nikolajevom u finalu prigrabio zlato u ovoj disciplini. Ovo je, inače, druga evropska medalja za mladog kragujevačkog kik-boksera u ovoj godini nakon osvajanja najsjajnijeg odličja na Evropskom kupu početkom aprila u Beogradu.

Savićev klupski i reprezentativni kolega i aktuelni svetski juniorski šampion u disciplini lou-kik Đorđe Dimitrijević nažalost nije uspeo da se umeša u borbu za neku od medalja na ovom prvenstvu. Dimitrijević je takmičenje u K-1 disciplini za mlađe juniore do 71 kilograma okončao već u eliminacionoj fazi nakon poraza od turskog reprezentativca Hasana Arslana (0:3).

Napomenimo i to da je jedan od članova stručnog štaba selektora Srđana Radulovića na ovom takmičenju bio i Radomir Radomirović, glavni trener i „alfa i omega“ Kik-boks kluba Radnički.

Srbija je, inače, učešće na kontinentalnom prvenstvu okončala sa bilansom od 19 osvojenih medalja, od toga 7 zlatnog sjaja, uz 4 srebra i 8 bronzi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!