KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevački kik-bokseri briljirali na nezvaničnom prvenstvu Balkana

U jagodinskoj hali „JASSA“ je tokom minulog vikenda održan osmi po redu međunarodni kik-boks turnir „Balkan Best Fighter“, koji je okupio oko 500 takmičara iz osam balkanskih država. Na ovom takmičenju, koje se smatra i nekom vrstom nezvaničnog prvenstva Balkana, učestovali su i predstavnici kragujevačkih klubova, Radničkog i Boyke, koji su ostavili prilično dobar utisak o čemu svedoči i brojka od deset osvojenih medalja.

Kik-boks klub Radnički je na ovom takmičenju predstavljalo ukupno osam takmičara, pri čemu je njih šestoro dospelo do finala. Najbolji utisak ostavio je Nikola Petrović, koji je proglašen za najboljeg seniorskog takmičara na turniru. Pored Nikole zlatne medalje osvojili su i stariji junior Luka Novokmet i mlađi junior Veljko Mitrović. Seniorki Milici Popović pripalo je srebro, a medaljom istog sjaja okitili su se i Andrijana Mitrović i Aleksa Milovanović u konkurenciji mlađih juniora. Andrej Veinović i Vasilije Radovanović su eliminisani u četvrtfinalu.

Zapažen nastup na ovom prestižnom takmičenju imali su i predstavnici Kik-boks kluba Boyka, koji ovog decembra obeležava godišnjicu svog postojanja. Svih četvoro takmičara kragujevačkog kluba ponelo je medalje sa ovog turnira. Nikolini Živaljević pripalo je srebro u lou-kik disciplini kod seniorki do 56 kg, baš kao i juniorima Aleksi Pavloviću (lou-kik disciplina do 75 kg) i Andriji Aleksiću (K1 disciplina do 91 kg), dok je kadetkinja Anđela Strmbovski osvojila bronzu u disciplini lajt-kik za takmičarske do 60 kg.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!