Šampion Evrope nemilosrdan u duelu sa „studentima“

Podmlađeni tim kragujevačkog Ekonomca doživeo je težak poraz od lisabonskog Sportinga u drugoj utakmici turnira Main runde Lige šampiona, u slovenačkom Podčetrteku. Aktuelni prvak Evrope bio je nemilosrdan prema golobradim mladićima iz Kragujevca i slavio je sa čak 12:1.

Foto: KMF Ekonomac

Blistali su trostruki strelci Kavinat i Kardinal, po dva gola dodali su Erik i Roča, a u listu strelaca upisali su se još i Tajnan i Aleks Merlim.

Jedini gol za šampiona Srbije postigao je Kristijan Vasić iz penala, kome je prethodio prekršaj nad Gavrilovićem.

Sporting je ovom pobedom osigurao plasman u Elitnu rundu, dok će Ekonomac svoj prolaz u narednu fazu takmičenja morati da potraži u duelu sa prvakom BIH, Mostar Staklogradom, u subotu.

Eko­no­mac – Spor­ting 1:12

Pod­če­tr­tek
Gle­da­la­ca: 500.
Su­di­je: Jan Kre­sta (Če­ška), Vik­tor Berg-Audic (Fran­cu­ska) i Da­vid Ur­da­nos Apez­te­gu­ja (Špa­ni­ja).
Strel­ci: 0:1 Taj­nan u 2, 0:2 Erik u 3, 0:3 Ka­vi­na­to u 5, 0:4 Ka­vi­na­to u 6, 0:5 Kar­di­nal u 12, 0:6 Ka­vi­na­to u 17, 0:7 Ro­ča u 19, 0:8 Aleks Mer­lim u 22, 0:9 Kar­di­nal u 22, 0:10 Kar­di­nal u 23, 1:10 Va­sić (6m) u 30, 1:11 Ro­ča u 31, 1:12 Erik u 34. mi­nu­tu.
Na­go­mi­la­va­nje pre­kr­ša­ja: Eko­no­mac 6 (2-4), Spor­ting 6 (3-3).
Žu­ti kar­ton: Kar­di­nal (Spor­ting).

EKO­NO­MAC: MI­LA­NO­VIĆ, VA­SIĆ, STOJ­ČEV­SKI, GA­VRI­LO­VIĆ, MA­RIN­KO­VIĆ, Ra­den­ko­vić, Di­gić, Mi­li­vo­je­vić, Vra­nić, Ta­dić, Sto­ja­no­vić, Mi­lo­sa­vlje­vić, Du­ga­lić, Mi­len­ko­vić.

SPOR­TING: GI­TA, TAJ­NAN, KAR­DI­NAL, ŽO­AO MA­TOŠ, ALEKS MER­LIM, Leo, Men­deš, Erik, Deo, Ro­ča, Ka­vi­na­to, Va­re­la, Aleks, Gon­za­lo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *