KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Šahisti Radnički-Vodovoda započinju takmičenje u Prvoj ligi Centralne Srbije

Od 13. do 21. septembra u Bajinoj Bašti igra se Prva liga Centralne Srbije u šahu. Učestvovaće dvanaest klubova, među njima i kragujevački Radnički-Vodovod, koga će i ove godine predvoditi iskusni velemajstor i nekadašnji prvak Jugoslavije Dragan Barlov.

Foto: Šahovski savez Centralne Srbije

Četvrtu godinu zaredom nekadašnji ekipni prvak države nadmetaće se u drugoligaškom stepenu takmičenja. Situacija je takva da Radnički-Vodovod više ne može da priušti igrače takve reputacije i rejtinga kakav je to bio slučaj 2014. godine, kada je osvojena „dupla kruna“. Iz te šampionske ekipe ostala su još samo dvojica iskusnih igrača, velemajstor Dragan Barlov i internacionalni majstor Zoran Novoselski, dok ostatak ekipe čine mahom kragujevački šahisti novije generacije.

Među njima izdvaja se mladi internacionalni majstor Nikola Radovanović, koji nam je rekao nešto više o konkurenciji u ligi i realnim dometima njegove ekipe.

– Mislim da će liga biti poprilično ujednačena i da će nijanse odlučiti o prvom mestu. Sve ekipe imaju dobre sastave i teško je jasno proceniti ko je glavni favorit za ulazak u Prvu ligu Srbije. Naš sastav je sličan kao i prethodnih godina, s tim što ove godine par igrača, uključujući tu i mene, zbog privatnih obaveza neće biti u mogućnosti da odigraju celo takmičenje. U skladu sa tim očekivanja nam i nisu previsoka, iako imamo iskusnu i kvalitetnu ekipu, ali ako nam se ukaže prilika za viši plasman, sigurno ćemo je iskoristiti. – ocenjuje Radovanović.

Pored Barlova, Novoselskog i Radovanovića, u ekipi Radnički-Vodovoda nalaze se još i internacionalni majstori Boroljub Zlatanović i Nenad Aleksić, majstorski kandidati Janko i Luka Radović, FIDE majstor iz Turske Serkan Sojsal, kao i drugokategornik Aleksa Mićić.

Liga broji jedanaest kola i igra se po Bergerovom sistemu na šest tabli, uz pravo na četiri rezerve. Plasman u viši rang takmičenja Prvu ligu Srbije obezbediće samo prvoplasirana ekipa na kraju takmičenja.

M. P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!