KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Šahisti Radnički-Vodovoda spremni za iskušenja u Prvoj ligi Srbije

Šahisti Radnički-Vodovoda spremni su za svoj povratnički nastup u najvišem rangu takmičenja, Millenium Team Prvoj ligi Srbije, koja se od 7. do 16. septembra održava u hotelu „Fontana“ u Vrnjačkoj Banji.

Radnički-Vodovod će u konkurenciji dvanaest klubova pokušati da obezbedi opstanak u eliti. Finansijske poteškoće dovele su u pitanje učešće kragujevačkog kluba u ovom takmičenju, ali je na kraju ipak kompletirana ekipa koja će izaći na megdan najboljim klubovima u državi.

Osim internacionalca iz Turske Merta Bišera, ostatak ekipe čine kragujevački šahisti, predvođeni nekadašnjim prvakom Jugoslavije Draganom Barlovom i internacionalnim majstorom Nenadom Aleksićem. U timu su još i Nikola Radovanović, Boroljub Zlatanović, braća Janko i Luka Radović, Aleksa Mićić i Nebojša Gigović.

Radnički-Vodovod će se na startu prvenstva sastati sa ekipom Jugovića iz Kaća, koja u svojim redovima ima trojicu velemajstora, među kojima se posebno izdvaja Amerikanac Niman sa 2 609 rejting poena.

Titulu ekipnog prvaka Srbije u konkurenciji šahista brani Jelica PEP iz Goračića, koja će i ove godine imati jednu od najjačih ekipa u ligi, sa prosečnim rejtingom od 2 548 poena.

Na drugoj strani, Radnički-Vodovod se sa prosečnim rejtingom od 2 391 poena svrstava među najslabije ekipe u ligi, zajedno sa VŠK-om iz Valjeva (2 371) i beogradskom Itakom (2 323), pa je već sada jasno da će se između ova tri kluba voditi grčevita borba za opstanak u Prvoj ligi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!