KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Aleksa Mićić omladinski vicešampion Srbije u brzopoteznom šahu

Perspektivni kragujevački šahista Aleksa Mićić okitio se zvanjem omladinskog vicešampiona Srbije u brzopoteznom šahu na 16. Kadetsko-omladinskom festivalu Šahovskog saveza Srbije u Novom Sadu. On je nastupio u apsolutnoj omladinskoj kategoriji, gde je u konkurenciji 32 takmičara zauzeo drugo mesto, sa pola poena zaostatka u odnosu na pobednika Stefana Tadića, internacionalnog majstora iz Beograda.

Foto: Šahovski savez Srbije

Sedamnaestogodišnji Kragujevčanin, koji nastupa za Šahovski klub Radnički Vodovod, šahom se aktivno bavi poslednjih pet godina i za to vreme je uspeo da dogura do zvanja FIDE majstora i rejtinga od 2 158 poena. Osvojeno drugo mesto u konkurenciji tridesetak najboljih mladih šahista u Srbiji predstavlja veliki uspeh i ogroman podsticaj za njegovu dalju šahovsku karijeru.

Pored toga što se odlično snalazi na šahovskoj tabli, Aleksa je prilično umešan i sa fudbalskom loptom. Član je mlađih kategorija Fudbalskog kluba Radnički 1923 i jedan je od vodećih golgetera kadetske selekcije kluba sa „Čika Dače“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!