KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Paunoviću bronza na juniorskom prvenstvu države

Atletičar kragujevačkog Radničkog Predrag Paunović osvojio je bronzanu medalju u disciplini troskok na juniorskom prvenstvu države u Beogradu.

Foto: AK Radnički

Paunović je svoj najbolji rezultat ostvario u pretposlednjoj, petoj seriji, kada je skočio 13.94 metara. Prvo mesto u ovoj disciplini pripalo je članu beogradske Crvene zvezde Milošu Mijatoviću, čiji je pobednički skok iznosio 14.19 metara. Preko 14 metara skočio je i drugoplasirani Nikola Ilić iz zemunske Mladosti (14.17 metara).

Pored Paunovića, na ovom takmičenju nastupilo je još sedam atletičara Radničkog. Ognjen Popović je uspešno prebrodio kvalifikacije u trci na 60 metara, ali ga je povreda sprečila da ostvari neki značajniji plasman u finalnoj trci. U istoj disciplini nastupio je i Mladen Radosavljević, koji uprkos istrčanom ličnom rekordu (7.38) nije uspeo da se domogne finala.

Magdalena Stevanović je u finalu skoka udalj sa rezultatom 5.49 metara zauzela solidno šesto mesto. Identičan plasman ostvarila je i Milica Gajović u trci na 400 metara kod juniorki (1:01.15), dok je Andrija Lazić zauzeo 11. mesto u konkurenciji juniora (54.90).

Inače, veliki broj atletičara Radničkog je zbog problema sa koronavirusom bio sprečen da učestvuje na ovom takmičenju.

ANIĆ I SIMOVIĆEVA POTVRDILI DOBRU FORMU

Pored juniorskog prvenstva države, u beogradskoj Atletskoj dvorani je proteklog vikenda održan i drugi Dvoranski miting za seniore i seniorke u organizaciji Srpskog atletskog saveza. Bila je to neka vrsta generalne probe naših reprezentativaca uoči predstojećeg tromeča atletskih reprezentacija Srbije, Hrvatske i Slovenije u hrvatskoj prestonici Zagrebu.

Reprezentativci iz redova Radničkog, Lazar Anić i Ljubica Simović, pokazali su da se nalaze u jako dobroj formi. Anić je trijumfovao u skoku udalj kod seniora, dok je Simovićeva zauzela drugo mesto u konkurenciji seniorki.

Pored Anića i Simovićeve, u sastav reprezentacije Srbije za predstojeće takmičenje u Zagrebu uvršten je i mladi atletičar Parka Aleksa Ratinac, koji će nastupiti u disciplini troskok.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!