KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Obećavajući početak godine za kragujevačke bicikliste

Na prvom zvaničnom takmičenju u 2022. godini, državnom prvenstvu u ciklokrosu koje je u organizaciji Biciklističkog kluba Jednota voženo na stazi u Šidu proteklog vikenda, kragujevački biciklisti ostavili su jako dobar utisak. Najzapaženije rezultate ostvarili su takmičarka Ciklomanije Jana Jolović, koja je u trci seniorki zauzela drugo mesto, i mlada uzdanica Radničkog Maša Marković, koja se na svom debiju u uzrastu mlađih kadetkinja okitila titulom državne prvakinje.

Foto: BK Ciklomanija

Još četvoro takmičara Radničkog ponelo je medalje sa ovog prvenstva. Joakimu Klačaru pripala je bronza u trci mlađih kadeta, Bojan Manojlović je trijumfovao u CFA kategoriji ispred klupskog kolege Predraga Cvetkovića, dok se veteran Aleksandar Marić okitio zvanjem vicešampiona države u masters C klasi.

– Protekla nedelja bila je dosta naporna za sve nas u klubu. Pored priprema za prvenstvo države u Šidu, uzeli smo učešće i na Sajmu sporta u našem gradu, gde smo održali javni trening na posebnom trenžeru sa valjcima. Narednih mesec dana iskoristićemo da se što bolje pripremimo za početak nove takmičarske sezone koja startuje u martu, tokom koje će naš klub biti organizator čak tri trke u kaledaru Biciklističkog saveza Srbije – izjavio je Aleksandar Marić, prvi čovek Biciklističkog kluba Radnički.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!