KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevačke biciklistkinje potvrdile mesto u vrhu

Na dva državna prvenstva, koja su proteklog vikenda održana na stazama u Erdeviku i Beranovcu kraj Kraljeva, kragujevački biciklisti ostvarili su zapažene plasmane. Takmičarka Radničkog Marijana Urošević okitila se zvanjem seniorske vicešampioke Srbije u disciplini hronometar, dok je njena mlađa klupska koleginica Iva Pavlović osvojila titulu juniorske prvakinje države u drumskom biciklizmu. Sjajan rezultat ostvarila je i uzdanica Biciklističkog kluba Ciklomanija Jana Jolović, koja je osvajanjem drugog mesta u trci seniorki na drumskom prvenstvu države samo potvrdila status jedne od najperspektivnijih srpskih biciklistkinja.

Desetine sekundi delile su Marijanu Urošević od zvanja državne šampionke u vožnji na hronometar. Na kraju se tituli ipak radovala Aleksandra Sovilj iz kulskog Hajduka, koja je 20 kilometara dugu stazu na putu između Erdevika i Kukujevaca prešla za 32 minuta, 34 sekunde i 66 stotinki. Uroševićeva je zauzela drugo mesto sa vremenom 32:52, dok je treće mesto pripalo Agoti Ferenc iz novosadskog Elita (34:31).

Zapažen rezultat na ovom takmičenju ostvario je i Marijanin trener, veteran Aleksandar Marić, koji je zauzeo treće mesto u Master C kategoriji, dok je Joakimu Klačaru pripalo šesto mesto u trci mlađih kadeta.

Samo dva dana nakon državnog prvenstva u hronometru, na stazi Beranovac kraj Kraljeva vožena je trka Prvenstva Srbije u drumskom biciklizmu.

I ovoga puta su kragujevački biciklisti uspeli da se domognu pobedničkog podijuma. Članica Ciklomanije Jana Jolović zauzela je drugo mesto u trci seniorki iza neprikosnovene Jelene Erić, dok je mlada uzdanica Radničkog Iva Pavlović uspela da se okiti naslovom juniorske prvakinje države.

Odlično su vozili i najmlađi takmičari Radničkog. Petru Pavloviću je pripalo treće mesto u konkurenciji mlađih poleteraca, Maša Marković je bila četvrta kod mlađih kadetkinja, dok je mlađi kadet Joakim Klačar ponovo zauzeo šesto mesto.

Aleksandar Marić je bio četvrti u Masters C kategoriji, dok je peto mesto u istoj trci pripalo Zoranu Živkoviću iz Ciklomanije.

Naredno veće takmičenje kragujevačke bicikliste očekuje 24. jula, kada je na programu državno prvenstvo u planinskom biciklizmu. Do tada će biciklisti oba kragujevačka kluba brusiti formu na manjim takmičenjima širom Srbije.

VUČKOVIĆ NAJUSPEŠNIJI NA TORNIKU

U danu kada se na stazi u Beranovcu vozio drumski šampionat Srbije, na najvišem vrhu Zlatibora Torniku održana je vrlo zanimljiva i atraktivna trka u spustu, u kojoj je trijumf ostvario takmičar Radničkog Nikola Vučković, dok je njegov klupski kolega Bojan Manojlović završio na trećoj poziciji.

Inače, prva trka na Torniku vožena je sada već davne 1996. godine i na njoj je, interesantno, trijumfovao Aleksandar Marić, današnji trener i predsednik Biciklističkog kluba Radnički.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!