KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Memorijalna biciklistička trka u Šumaricama

„Memorijal veterana – Reuf Babajić“ naziv je ciklo-kros trke koja će se u nedelju, 27. novembra, voziti na prostoru Spomen parka Šumarice. Organizatori trke su BK Radnički i Biciklistički savez Srbije, a mesto starta, odnosno cilja trke je ispred muzeja „21. oktobar“.

Foto: BK Radnicki

Na stazi dugoj 1600 metara, uz obilje krivina i kratkih uzbrdica, takmičari će morati da savladaju nekoliko većih prepreka. Pre glavne trke, biće upriličena trka u Hoby kategoriji, u kojoj će moći da participiraju rekreativci, naravno uz ispravan bicikl i propisanu opermu.

Iz BK Radnički stiže poziv svim takmičarima da uzmu učešće na ovoj trci, u kojoj će biti dozvoljeno korišćenje svih tipova bicikala. 

– Trka ima za cilj promociju sportka kao zdravog načina života. Sam trke „Memorijal veterana“ podseća nas na sve bicikliste koji su nas prerano napustili. Za aktivne takmičare ovo će biti prilika da pripreme telo i um za takmičarske izazove koji ih očekuju u narednoj sezoni – poručuje Aleksandar Marić, predsednik BK Radnički, uz napomenu da će pobednički pehar najbolje plasiranom takmičaru uručiti članovi porodice prerano preminulog bicikliste, dugogodišnjeg reprezentativca i člana kragujevačkog kluba Reufa Babajića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!