Najmlađi Gavranovi uspešni na „Zmajevom turniru“ u Kruševcu

Takmičari BK RAVENS KG su opravdali svoj kvalitet i osvojili čak 6 medalja, na juniorskom „Zmajevom turniru“ u badmintonu koji se tradicionalno održava u Kruševcu.

Osam mladih igrača iz Kragujevca je nastupilo na ovom turniru: Jana Nedeljković, Aleksandar Jovičić, Minja Milovanović, David Đusić, Anja Velemir, Milica Sokolović, Nikola Petrović i Jovan Babajić.

Od njih, čak šestoro se u Kragujevac vratilo sa odličjima, od kojih je najsjajnija zlatna medalja Anje Velemir u konkurenciji devojčica do 13 godina starosti.

U finalnom meču te konkurencije, snage su odmerile dve kragujevčanke: Anja Velemir i Milica Sokolović
Nakon izuzetno uzbudljivog nadigravanja u tri seta Anja je uspela da nadoknadi prednost koju je Milica stekla osvajanjem prvog seta, i da na kraju u dramatičnoj završnici i trijumfuje.

Pored osvojene titule, osvojene su i sledeće medalje:

  • Minja Milovanović – Srebro devojčice U11
  • Jana Nedeljković – Bronza devojčice U11
  • Milica Sokolović – Srebro devojčice U13
  • Babajić Jovan – Srebro dečaci U17
  • Đusić David – Bronza dečaci U17

Najmlađi učesnici Aleksandar Jovičić i Nikola Petrović su takođe pružili svoj maksimum i pokazali napredak u igri u konkurenciji dečaka do 11 godina starosti, pa se i od njih u narednom periodu očekuju značajniji takmičarski uspesi.

U organizaciji Badminton kluba Zmajevi iz Kruševca i Badminton saveza Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, uz podršku grada Kruševca, kompanija Yonex i Tin Šped, u subotu 01. decembra u gradskoj dvorani se održava tradicionalno „Otvoreno juniorsko prvenstvo Kruševca u badmintonu“ za igrače do 11, 13, 15 i 17 godina.

Na turniru je učestvovalo preko 60 takmičara iz deset badminton centara iz cele Srbije.

Nakon uspešnog nastupa u Kruševcu, najmlađi članovi BK RAVENS KG će zajedno sa svojim vršnjacima iz reprezentacije Srbije narednog vikenda nastupiti na „OSC SANTA CLAUS CUP-u 2012“ u Budimpešti (Mađarska).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *