6 medalja sa juniorskog turnira u Kovinu za BK Ravens KG

U organizaciji OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Kovina i Badminton saveza Srbije, uz podršku Opštine Kovin, u sportskoj sali OŠ „Đura Jakšić“ u nedelju 27. marta  održano je tradicionalno Otvoreno juniorsko prvenstvo Kovina za igrače do 11, 13, 15 i 17 godina.

U konkurenciji preko 90 takmičara iz 10 badminton centara, učestvovalo je i 10 igrača BK „Ravens KG“ – Kragujevac u pojedinačnim konkurencijama devojčica i dečaka. Svoje dobre nastupe i veliko zalaganje, krunisali su sa čak 6 osvojenih medalja.

Najviše uspeha i zlatne medalje, osvojili su Milica Sokolović u kategoriji devojčica do 13 godina i Ivan Vujošević u kategoriji dečaka do 17 godina. Milica je u finalnom meču savladala Lenku Grubač iz BK Novi Sad sa ubedljivih 31:15, dok je Ivan na putu do finala savladao 4 protivnika, da bi onda pobedom od 31:19 nad klupskim i reprezentativnim kolegom Jovanom Babajićem osvojio i zlatnu medalju.

Takođe talentovana Anja Velemir koja je jedan od lidera u kategoriji devojčica do 13 godina, je na ovom turniru „gurnuta u vatru“ u kategoriji devojčica U15. Ovaj debi sa ciljem kaljenja i uočavanja prostora za dalji napredak, Anja je iskoristila na najbolji način i plasirala se 1/4 finale 3 godine starijih rivalki, pa je time i bila na korak od medalje u veoma jakoj konkurenciji. Ono što je bitnije od medalja je sticanje iskustva i želja za daljim napretkom i krupni koraci ka evropskoj sceni.

Pored već pomenutih uspeha, osvojene su i 3 bronzane medalje:
-Milena Babić – devojčice U13
-David Đusić – dečaci U15
-Sofija Milošević – devojčice U17
Iako se nisu domogli medalja, pažnju na svoje kvalitete su skrenuli i Veljko Simonović (4.mesto – dečaci U15), Ognjen Nikolić i jedan od najmlađih učesnika turnira Igor Jovanović.

Nikola Mijačić je otputovao u Zagreb gde će učestvovati na izuzetno jakom seniorskom turniru „Croatian international“, a narednog vikenda seniori kluba će nastupati na turniru A kategorije u Novom Sadu u parskim konkurencijama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *