KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Mural za Jelenu Bruks

Proslavljena kragujevačka košarkašica Jelena Bruks, koja je kao kapiten predvodila žensku košarkašku reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju, dobila je prelep mural, koji će ubuduće krasiti zidove Doma kulture u naselju Grošnica.

Foto: kragujevac.rs

Jelena, koja je pre samo par dana u vrlo emotivnom tonu najavila povlačenje iz reprezentacije, ni slutila nije da će je po povratku u rodni grad dočekati mural sa sopstvenim likom, kao i veliki broj meštana Grošnice, koji su u njenu čast priredili pravu malu svečanost.

– Za mene ovo znači više i od olimpijske medalje, koja je ovom prilikom izostala. Drago mi je pre svega zbog ove dece koja su se okupila, pošto sam se tokom čitave karijere trudila da svojim primerom usmerim mlađe naraštaje ka sportskom životu. Ovakvi događaji u meni bude snažne emocije jer znam da ovde, u svom gradu, u svojoj Grošnici, oduvek imam ljude koji me zdušno podržavaju – poručila je Bruksova ne krijući suze.

Podsetimo, Jelena Bruks je jedna od najboljih srpskih košarkašica u poslednjoj deceniji. Pored uspešne klupske karijere koju je gradila u Rusiji, Turskoj, Španji, Mađarskoj i SAD, Jelena je sa reprezentacijom Srbije osvojila dva evropska zlata i jednu bronzu, kao i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Pored naše proslavljene košarkašice, meštani Grošnice imali su priliku da pozdrave i srpskog rvača, osvajača bronzane medelje na Igrama u Tokiju, Zurabu Datunašvilija, za koga je prethodno organizovan prijem u svečanom salonu Skupštine grada Kragujevca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *