KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Sutra otvaranje košarkaškog terena u čast Raška Katića

Svečano otvaranje obnovljenog košarkaškog terena u kragujevačkom naselju Aerodrom predviđeno je za četvrtak, 12. avgust, u 18 časova. Ceremoniji otvaranja prisustvovaće poznati kragujevački košarkaš, osvajač srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji 2014. godine, Raško Katić, po kome će ovaj teren ubuduće nositi ime.

Foto: mozzartsport.com

Do obnavljanja košarkaškog terena, koji se nalazi u ulici Vladimira Rolovića, nedaleko od vrtića „Poletarac“, došlo je na incijativu kompanije Mozzart, a u sklopu akcije „Sto terena za jednu igru“.

Teren će nositi naziv po Rašku Katiću, nekadašnjem reprezentativcu Srbije i čoveku koji u svojoj petoj deceniji života pruža fantastične partije u dresu kragujevačkog Radničkog.

Katić je tokom svoje bogate karijere, koju je započeo pre dve decenije u rodnom Kragujevcu, promenio veliki broj domaćih i inostranih klubova. Gde god da je igrao, Raško je ostavljao srce na terenu, zbog čega je vrlo lako sticao naklonost navijača.

Među brojnim trofejima koje je osvajao tokom svoje impozantne karijere, svakako da posebno mesto zauzima srebrna medalja sa Svetskog prvenstva u Španiji 2014. godine.

– Pozivamo sve Kragujevčane da dođu na druženje sa Katićem i da zajedno otvorimo 88. teren iz Mozzartove akcije. Obnovom igrališta želimo da omogućimo mladim nadama uslove da krenu stopama Raška i ostalih proslavljenih reprezentativaca, koji su prve korake pravili baš na ovakvim terenima – poručio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Presecanju vrpce prethodiće revijalna utakmica između kadeta KK Radnički, a biće organizovano i takmičenje u šutiranju trojki (prijave su na samom terenu). Najuspešniji šuteri osvojiće vredne novčane nagrade, a za svaku pogođenu trojku na novim koševima, Mozzart će donirati novčana sredstva u humanitarne svrhe, za lečenje Boška Guglete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *