KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

KRAGUJEVAČKI SPORTISTI U DOBA KORONE (5): Miloš Prodanović/Jovana Stoiljković

Pandemija virusa COVID-19, koja je paralisala čitavu planetu, neminovno se odrazila i na sportiste širom meridijana, koji su radi zaštite svog zdravlja morali da prekinu sa svojim uobičajenim aktivnostima. U Srbiji su, kao i u većini drugih evropskih država, na snazi specijalne mere kako bi se sprečilo dalje širenje ovog virusa i sačuvalo zdravlje građana.

U takvim vanrednim okolnostima, kragujevački sportisti umesto na treninzima vreme provede u toplini svog doma, pružajući na taj način svoj doprinos borbi protiv ove pošasti. Kako izgledaju životi kragujevačkih sportista u ovim okolnostima, kako se ova neplanirana pauza odražava na njihove karijere i kakve poruke imaju za svoje sugrađane saznaćete u našoj novoj rubrici „Kragujevački sportisti u doba korone“.

Ove nedelje na naša pitanja odgovarali su članovi Rukometnog kluba Radnički, Miloš Prodanović i Jovana Stoiljković.

Kako provodiš ove dane pod vanrednim stanjem?

Miloš: Kao i većina građana Srbije, vreme provodim kod svoje kuće, gde kroz neke improvizovane treninge nastojim da održim optimalan nivo forme.

Jovana: Dane provodim uglavnom u vikendici, gde malo odmaram, malo treniram, a inače i radim ovih dana.

Da li se pridržavaš uputstava nadležnih institucija?

Miloš: Apsolutno. Ukoliko budemo odgovorni prema sebi, bićemo takvi i prema svima drugima.

Jovana: Naravno da se pridržavam i smatram da je to dužnost svakog građanina Srbije.

Koliko se sve ovo sa koronavirusom odražava na tvoju karijeru i planove ekipe?

Miloš: Samo profesionalni sportisti znaju koliko je teško nakon redovnog trenažnog procesa odjednom stati. Veliki je to stres za telo i sigurno će nam trebati duplo više vremena da se vratimo u formu. Pri tom, klubovi su uložili značajna sredstva prilikom formiranja ekipa, tako da bi verovatno najgori scenario bio prekid i poništenje čitave sezone.

Jovana: Jako mi nedostaju treninzi i utakmice. Pokušavam da u kućnim uslovima odradim neku vrstu treninga, ali svesna sam da ništa ne može da zameni rad u hali sa mojim saigračicama.

Šta ćeš prvo uraditi po okončanju ove situacije?

Miloš: Vratiti se svim svojim uobičajenim dnevnim obavezama i treninzima, a slobodno vreme provoditi sa devojkom i društvom.

Jovana: Verovatno ću izaći u neku dužu šetnju sa svojim psom.

Šta bi poručio/la sugrađanima u ovim vanrednim okolnostima?

Miloš: Moramo biti odgovorni i svesni situacije u kojoj se nalazimo. Ne treba da nam tako teško pada to što sedimo kod kuće i gledamo filmove. I kada pomislimo da nam je dosadno, moramo staviti prst na čelo i shvatiti da ukoliko se ne pridržavamo propisanih mera možemo ugroziti nečiji život.

Jovana: Poruka za sugrađane jeste da ostanu kod kuće i da se pridržavaju svih propisanih mera kako bi se ova situacija što pre okončala i kako bismo svi nastavili sa svojim uobičajenim životnim aktivnostima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!