KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevac poslednja stanica Karavana radosti i prijateljstva

I ove godine Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih posetio je Kragujevac, gde je ujedno i zaokružio ovogodišnje putovanje. U hali „Gordana Goca Bogojević“ oko hiljadu mališana nadmetalo se u više sportskih disciplina sa ciljem da se domognu državnog finala u Beogradu.

Foto: Sportske igre mladih (igremladih.co.rs)

Na samom početku ove manifesticije, deca i sudije položili su zakletvu, a potom je upaljen i plamen prijateljstva. Baklju su uneli Danilo Labović, Boris Ristić i Stefan Marković, koji su prošle godine na Sportskim igrama u Kragujevcu osvojili zlatnu medalju u uličnoj košarci 3 na 3, kao i Mateja Šuica, osvajač zlatne medalje u stonom tenisu na regionalnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu 2018. godine.

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za unapređenje i razvoj sporta, zatim Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, Dragan Đorđević, predsednik Saveza za školski sport Kragujevac i koordinator Dunav osiguranje Sportskih igara mladih za grad na Lepenici i mnoge druge znamenite ličnosti.

Usledio je potom takmičarski deo, gde su se deca nadmetala u malom fudbalu, igri „između dve vatre“, u stonom tenisu, tenisu, uličnoj košarci, šahu i odbojci na pesku. Najbolji takmičari u ovim disciplinama obezbedili su plasman na veliko državno finale, koje će biti održano tokom jula u Beogradu. Pobednici sa državnog turnira predstavljaće Srbiju na međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *