KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevac izrasta u regionalni tekvondo centar

U organizaciji Tekvondo akademije Kragujevac i pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca, u „SBB hali Jezero“ je održan prvi međunarodni turnir u tekvondou „Prestiž kup“, koji je okupio preko 400 tekvondista različitih uzrasta iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije i Slovenije.

Foto: kragujevac.rs

Nakon seniorskog prvenstva Srbije, ovo je drugo veliko takmičenje u tekvondou koje je održano u prestonici Šumadije ove godine. Domaćini iz redova Tekvondo akademije Kragujevac potrudili su se da sve protekne u najboljem mogućem redu, a da su u tome i uspeli govore pohvale od strane samih takmičara, koji su bili oduševljeni srdačnom dobrodošlicom i gostoprimstvom.

Tekvondo je sport koji je poslednjih godina u velikoj ekspanziji u našoj zemlji i sve je veći broj dečaka i devojčica koji imaju želju da krenu stopama Milice Mandić i Tijane Bogdanović. Kragujevac je među retkim gradovima u Srbiji koji se može podičiti sa dva prilično uspešna tekvondo kluba, čiji takmičari ostvaruju veoma zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni.

To potvrđuju i njihovi rezultati sa ovog turnira, gde su se domaćoj publici predstavili u najboljem mogućem svetlu.

Takmičari Tekvondo akademije Kragujevac osvojili su 14 zlatnih, 11 srebrnih i 7 bronzanih medalja. Kragujevačkom klubu pripalo je i sedam ekipnih pehara, kao i četiri u individualnoj konkurenciji.

Sjajne rezultate ostvarili su i takmičari Tekvondo kluba Broj 1, koji su osvojili 5 zlatnih, 15 srebrnih i 11 bronzanih medalja, uz pet ekipnih pehara.

Ovim turnirom završena je još jedna sezona tekvondo takmičenja u Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.