Košarkašice Radničkog 2016 u jeku priprema za novu takmičarsku sezonu

Košarkašice Radničkog 2016 uveliko se pripremaju za start nove sezone u Drugoj ženskoj ligi Srbije. Kragujevački klub je ovog leta rešio da značajno podmladi svoje redove, a došlo je i do rokade u stručnom štabu.

Već skoro mesec dana košarkašice Radničkog 2016 predano rade na dostizanju neophodne fizičke i takmičarske forme za nastupajuće izazove u Drugoj ženskoj ligi Srbije. Radi se predano, uz veliki entuzijazam igračica, koje imaju izraženu želju za napretkom.

Treninzima rukovodi Nikola Despotović, doskorašnji trener juniorske ekipe, koji je u međuvremenu preuzeo brigu o seniorskom timu, dok će Vesna Despotović ubuduće raditi sa mlađim kategorijama.

Foto: Privatna arhiva Nikole Despotovića

– Sa pripremama smo krenuli pre dvadesetak dana. Devojke su se polako okupljale i postepeno ulazile u trenažni proces. Plan je da celokupni tok priprema obavimo u Kragujevcu, gde zaista imamo optimalne uslove za rad. Neka ideja je da se u ovoj prvoj fazi što bolje kondiciono spremimo, a potom da kroz nekoliko prijateljskih utakmica polako hvatamo takmičarski ritam, kako bismo što spremnije dočekali početak nove sezone. – referisao je Despotović.

Ekipa će biti značajno podmlađena u odnosu na prošlu sezonu, ali ta činjenica ne remeti ambicije kluba.

– Od iskusnijih igračica tu je samo Milica Todorović, dok ostatak ekipe čine juniorke i kadetkinje, koje će po prvi put dobiti značajniju minutažu u seniorskoj košarci. Prvenstveno ćemo gledati da se te igračice razigraju i da vremenom steknu neophodno takmičarsko iskustvo, kako bi u dogledno vreme mogle da igraju u Prvoj ženskoj ligi Srbije. Iako smo mlada ekipa, nadam se da ćemo konkurisati za vrh tabele. – dodao je mladi trener.

Među mlađim snagama je Ajša Hadžić, devojka rodom iz Prijepolja, za koju će ovo biti druga sezona u dresu kragujevačkog kluba.

MLAĐI TALAS: Ajša Hadžić

Uželela sam se košarke i saigračica tokom ove letnje pauze, tako da sam jedva čekala da se ponovo okupimo i krenemo sa treninzima. Vredno radimo i mislim da ćemo spremno dočekati početak sezone. Mlada smo ekipa, ali daćemo sve od sebe da ostvarimo što je moguće bolji plasman na tabeli. – poručila je Hadžićeva.

Od iskusne Milice Todorović očekuje se da bude predvodnica ove mlade ekipe Radničkog 2016 u novoj takmičarskoj sezoni.

PREDVODNICA: Milica Todorović

– Zadovoljna sam početkom priprema. Imamo dosta mladih igračica, koje pokazuju veliku energiju i želju za radom i napretkom, što je zaista za svaku pohvalu. Još uvek nemamo uvid u kvalitet ostalih ekipa u ligi, ali sigurno da ova ekipa Radničkog 2016 ima potencijal da napravi dobar rezultat. – istakla je Todorovićeva.

Početak nove sezone u Drugoj ženskoj ligi Srbije predviđen je za polovinu oktobra.

M. P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *