Đurđiću osma uzastopna titula

Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac), najbolji srpski biciklista na planiskom biciklu osvojio je  osmu uzastopnu  šampionsku titulu u kategoriji elita na Šampionatu Srbije u Košutnjaku u Beogradu.

Bio je brži od Alekse Marića (Crvena zvezda) za preko dva minuta, dok je na trećoj poziciji završio Ivan Jovanović iz beogradskog Progresiva sa 6,26 minuta slabijim vremenom.

“Konačno sam uz pomoć Planet bajka dobio bicikl kakav mi odgovara i stigla je  i nova titula“ – rekao je Bojan Đurđić.

“Staza je bila odlična ali i  dosta teška, uostalom ovo je ipak državno prvenstvo. Nosio sam i stratni broj osam, bila je prava najava za osmu titulu.“

Đurđić sada ima lep niz od osam šampionskih zvezdica u eliti od 2005. do 2013. i još jedna mu nedostaje da stigne legendarnog Ivana Davosira koji ima devet zlatnih medalja.Đurđić ima i tri šampionske titule za vozače do 23 godine, ukupno 11, i po tome je najtrofejniji srpski biciklista u planinskom biciklizmu.

Plasmani, Šampionat Srbije u planinskom biciklizmu, muškarci, elita: 1. Bojan Đurđić (Randički, Kragujevac), 2. Aleksa Marić (Crvena zvezda), 3. Ivan Jovanović (Progresiv), 4. Nenad Rabasović (Ciklomanija, Zrenjanin), 5. Boris Popović (Ris sajakling, Novi Sad) itd. Najbolji klub bio je RIS sajkling.

Izvor: info centar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *