Kragujevački biciklisti krenuli put Mostara

Deseti jubilarni tandem biciklistički maraton “Kragujevac-Mostar 2013“ koji voze biciklisti Paraolimpijske akademije “Junior“ i BK Radnički krenuo je juče put Mostara. Start trke sa trga kod Krsta, oko 10:30 časova, označio je Jovan Pavlović-Bojadžić, pomoćnik gradonačelnika za sport, simboličnim puštanjem jata od deset golubova. Startu trke prisustvovala je i Ivanka Bulić, prva sekretarka ambasade Bosne i Hercegovine u Srbiji. Startu tandem biciklističkog maratona “Kragujevac-Mostar 2013“ prethodila je mini biciklistička trka koju su na skveru kod Krsta vozili mališani Ustanove za decu “Nada Naumović“.

Paraolimpijska akademija “Junior“ ovom prilikom zahvalila se ustanovama i pojedincima koji su od samog početka verovali u ideju i misiju ove manifestacije i svojim nesebičnim zalaganjem pomogli da ona opstane već deset godina i postane održiva. Ova saradnja bila je neposredan povod za početak saradnje i drugih sportskih udruženja i klubova iz Kragujevca sa Sportskim savezom Mostara.

Plakete Paraolimpijske akademije “Junior“ uručene su atletskom doajenu Milošu Srejoviću, koji je 2004. godine, kao član Izvršnog odbora zadužen za sport pružio podršku održavanju prvog tandem biciklističkog maratona koji je svoju vožnju iz Kragujevca do Mostara posvetio obnavljanju starog mosta na Neretvi i svojim prijateljima u Mostaru.

Plakete su uručene i promoteru prvog takmičarskog tandem bicikla na Balkanu koji je poželeo da to učini u klupskoj biciklističkoj opremi, Draganu Planiću, u to vreme članu Izvršnog odbora grada Kragujevca za urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine, gđi Ivanki Bulić, prvoj sekretarki ambasade BIH u Srbiji za podršku i posredovanje u komunikaciji sa medijima u BIH i dugogodišnju podršku, Jovanu Pavloviću-Bojadžiću, pomoćniku gradonačelnika za sport za dugogodišnju podršku i uspostavljanje saradnje sa Sportskim savezom Mostara, Timošenku Strizoviću-Timi, vlasniku ugostiteljskog objekta “Peron“ zbog gostoprimstva koje svake godine pruža gostima i učesnicima karavana, kao i firmama “Delta sport“ i “Delta Generali“ koje su obezbedile kvalitetnu opremu za učesnike maratona i sigurnost biciklista na putu.

Deseti tandem biciklistički maraton “Kragujevac-Mostar 2013“ ove godine vozi 10 biciklista, od kojih jedan tandem. Za učesnike maratona biće prirežen svečani doček u gradovima kroz koje prolaze, u Užicu, Višegradu i Sarajevu. Dolazak biciklista u Mostar očekuje se u subotu.

Izvor i foto: kragujevac.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *