KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Članovi Šumadija karate dođoa predstavljali Srbiju na Evropskom školskom prvenstvu

Svečanom ceremonijom u prisustvu uglednih zvanica, u Beogradu je u utorak, 31. maja, otvoreno Evropsko školsko prvenstvo u borilačkim sportovima. Čast da reprezentuju Srbiju i grad Kragujevac na ovom prestižnom takmičenju imalo je jedanaestoro takmičara Šumadija karate dođoa, koji su već prvog turnirskog dana uspeli da se domognu visokog petog mesta u generalnom plasmanu 39 ekipa iz čitave Evrope.

U kategoriji najmlađih devojčica blistala je Bogdana Terzić, kojoj je uz dve zlatne i jednu bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji pripalo i ekipno srebro u katama. Jovana Jovanović i Irina Dukadinoski sa po jednom osvojenom bronzom nastavile uspešan niz rezultata na međunarodnim takmičenjima, dok je kod dečaka najuspešniji bio Nemanja Antonijević, koji je osvojio srebrnu medalju u katama.

U najbrojnijoj muškoj kategoriji briljirao je Vladimir Janković, koji je osvojio dve zlatne i jednu bronzanu medalju. Olivera Petković je svoj nastup u kategoriji devojčica sa braon i crnim pojasem krunisala sa dve osvojene zlatne medalje.

Na samo korak od osvajanja medalje zaustavljeni su Viktor Kostić, Matija Mladenović, Neda Milovanović, Anđela Jovanović i Pavle Atanacković.

Karatiste Šumadija karate dođoa sada očekuju završne pripreme za polaganje za pojaseve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!