KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Četiri medalje za članove Tekvondo akademije Kragujevac na „Trofeju Beograda“

Članovi Tekvondo akademije Kragujevac proteklog vikenda su nastupili na „Trofeju Beograda“, gde su u konkurenciji više od 700 takmičara osvojili četiri medalje.

Zlatnim medaljama okitile su se pionirke Marija Bradić (A klasa do 31 kg) i Sofija Živojinović (B klasa do 44 kg), dok su kadetkinja Milica Stanković (A klasa do 59 kg) i pionir Miroslav Kostović (A klasa do 48 kg) osvojili bronzane medalje.

Takođe, u okviru „Trofeja Beograda“ održano je izborno takmičenje za ulazak u kadetsku reprezentaciju Srbije, koju krajem novembra očekuje nastup na Evropskom prvenstvu na Malti.

Za mesto u nacionalnoj selekciji Srbije borile su se dve takmičarke Tekvondo akademije Kragujevac, Đurđa Bradić i Anastasija Sokolov. I dok je Bradićeva sa dve pobede u tromeču uspela da se izbori status državne reprezentativke, Anastasija Sokolov nije bile te sreće, ali je prikazanim kvalitetom borbi pokazala da joj je mesto u užem krugu kandidatkinja za nacionalni tim.

Tako će selekciju Srbije na predstojećem Evropskom kadetskom prvenstvu na Malte predstavljati troje takmičara Tekvondo akademije Kragujevac: Elena i Đurđa Bradić i Pavle Cvetković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!