Čačanke i Smederevci najuspešniji na Đurđevdanskom turniru

Odbojkašice čačanskog Borca i odbojkaši Smederevo-Carine pobednici su 22. po redu Đurđevdanskog odbojkaškog turnira za kadete i kadetkinje, u organizaciji MOS Kragujevac.

Na ovogodišnjem turniru, koji je okupio 23 ekipe, odigrano je ukupno 46 utakmica. Mečevi su igrani u salama osnovnih škola „Mirko Jovanović“, „Sveti Sava“, „Stanislav Sremčević“ i „Moma Stanojlović“, kao i na dva terena u hali „Jezero“.

Odbojkašice čačanskog Borca

Drugu godinu zaredom prvo mesto u konkurenciji kadetkinja pripalo je odbojkašicama čačanskog Borca, koje su u velikom finalu bile bolje od kraljevačkog Gimnazijalca sa 2:0 (25:17, 25:15). Najbolji plasman od kragujevačkih ekipa ostvario je Radnički d.o.o, koji je zauzeo treće mesto.

Za razliku od turnira kadetkinja na kome je učestvovalo 16 ekipa, turnir kadeta brojao je svega sedam učesnika. Trijumfovala je ekipa Smederevo-Carine, koja je u finalu pobedila VGSK-a iz Velikog Gradišta sa 2:0 (25:19, 25:19). Jedini kragujevački predstavnik u ovom uzrastu, ekipa Radnički d.o.o, zauzela je četvrto mesto.

Odbojkaši Smedereva

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Nađa Rakonjac iz čačanskog Borca, dok je epitet najboljeg igrača zaradio Đorđe Kovač iz Smederevo-Carine.

Trajne pehare i medalje najboljim ekipama i pojedincima uručili su Dejana Lekić i Davide Kovač, mlade odbojkaške zvezde. Takođe, sve ekipe koje su učestvovale na ovogodišnjem turniru dobile su posebne zahvalnice od strane organizatora MOS Kragujevac.

Foto: MOS Kragujevac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *