KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Anić osmi na svetu

Najboljim rezultatom u ovoj godini – 7.92 metara, kragujevački atletičar i reprezentativac Srbije Lazar Anić zauzeo je osmo mesto u finalu skoka udalj na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Foto: AK Radnički

Anić je nakon lakšeg zagrevanja u prvoj seriji (7.47 m), već u drugoj skočio solidnih 7.81 m, da bi u trećoj ponovio najbolji rezultat iz ove sezone od 7.90 metara, koji mu je doneo željeni plasman u Top 8. Nakon prestupa u prvoj finalnoj seriji i pristojnih 7.79 metara u drugoj, Anić se u poslednjoj, šestoj seriji vinuo preko 7.90 m, popravivši svoj najbolji ovogodišnji rezutlat za dva centimetra – 7.92 m.

Zvanjem svetskog dvoranskog šampiona okitio se Grk Miltiadis Tentoglu, čiji je pobednički skok iznosio 8,55 metara, što je ujedno i njegov najbolji rezultat ove sezone. Srebro je otišlo u ruke Šveđanina Tobijasa Montlera (8.38 m), dok je bronza pripala Amerikancu Markusu Dendiju (8,27 m).

POHVALE ZA KRAGUJEVAČKE SUDIJE

Među učesnicima ovogodišnjeg Svetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu našla su se i devetorica atletskih sudija iz Kragujevca. Kragujevački arbitri su svoj posao obavili savesno i odgovorno, zbog čega su zaradili pohvale sa više strana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!