KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Anić cilja Top 8 na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu

Beograd će predstojećeg vikenda biti epicentar svetske atletike. Srpska prestonica ugostiće 680 atletičara iz 137 zemalja, koji će se od 18. do 20 marta nadmetati na najznačajnijem takmičenju u ovoj godini, Svetskom dvoranskom prvenstvu u „Štark areni“. Našu državu reprezentovaće ukupno 15 atletičara, među njima i Kragujevčanin Lazar Anić, član Atletskog kluba Radnički i višestruki prvak države u skoku udalj, koji će ujedno biti i jedini muški predstavnik Srbije u skakačkim disciplinama na ovom prvenstvu.

Foto: Atletski klub Radnički

Iza Anića su tri učešća na evropskom i jedno na svetskom prvenstvu, ali će mu ovo biti prvi nastup na Svetskom prvenstvu u dvorani, koji je obezbedio zahvaljujući specijalnoj pozivnici. Anićev najbolji ovogodišnji rezultat iznosi 7.90 metara, što ga svrstava na osmo mesto u konkurenciji šesnaest takmičara iz petnaest različitih država.

S obzirom na veoma jaku listu učesnika, na kojoj su čak četvorica takmičara sa ličnim rekordima preko 8.26 metara, za najboljeg srpskog daljaša bi sam plasman u Top 8 predstavljao ogroman uspeh. Dobar rezultat na nedavno održanom Belgrade Indoor Meetingu, kao i činjenica da će nastupiti pred domaćom publikom, svakako pružaju Aniću dovoljno razloga za optimizam pred izlazak na zaletište.

– Skakati pred domaćom publikom uvek predstavlja poseban motiv. Ne osećam pritisak, čak naprotiv, verujem da će me takav ambijent samo podstaći da pružim svoj maksimum. Spremniji sam nego ikad i nadam se dobrom rezultatu – poručio je Anić prilikom gostovanja u „Jutarnjem programu“ RTS-a.

Takmičenje u skoku udalj počinje u petak u 19 časova. Nema kvalifikacija, već svih šesnaest učesnika skaču prve tri serije. Nakon toga će osam najboljih daljaša skakati još dve dodatne serije, dok će u poslednjoj seriji nastupiti četiri najbolje plasirana takmičara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!