KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Nikolić:“Podrška sa tribina je ključ uspeha“

Bez obzira na poraz sredinom nedelje u Širokom brijegu, košarkaši Radničkog još uvek su u igri za šesto mesto koje omogućuje igranje u evropskim takmičenjima u narednoj sezoni. Da bi se ostvario taj cilj i postigao najveći uspeh u istoriji kragujevačke košarke, prvi uslov je da se sutra od 17 časova u Hali „Jezero“ savlada zagrebačka Cedevita u utakmici 25. kola regionalnog takmičenja. Ujedno, to će biti i poslednja ovosezonska utakmica NLB lige na domaćem parketu, tako da će svakako i to pored borbe za izlazak u Evropu biti dodatni motiv za izabranike trenera Miroslava Nikolića. Pred sutrašnju utakmicu i Radnički i Cedevita imaju skor od po 12 pobeda i poraza, koliko još ima i vršački Hemofarm, tako da se te tri ekipe nalaze na deobi od šestog do osmog mesta na tabeli. U prvom susretu u sezoni, tim kojeg trenira Aco Petrović je ostvario pobedu od jedanaest poena razlike i sigurno da bi značajno bilo dostići tu razliku, upravo zbog borbe za konačan plasman.

– NLB liga nikada nije bila ovako izjednačena, videćemo kako će se završiti. Sada samo razmišljamo kako da savladamo Cedevitu. U goste nam dolazi veoma jaka ekipa koja se do sada nije proslavila. Ali, sigurno da ima kvalitet da u Jezeru pobedi sa 15 poena razlike. Podrška sa tribina je ključ. Nadam se da će navijači ispuniti dvoranu do poslednjeg mesta i pomoći nam da se domognemo Evrope. – kaže trener Radničkog, Miroslav Nikolić.

Povrede igrača predstavljaće veliki problem stručnom štabu Radničkog.

– Špica, Stefan Stojačić i Aleksić su pod znakom pitanja, ne znam da li ćemo moći da računamo na njih – završio je Nikolić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!