KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Jovanovići dominantni na Kupu Srbije: Bogdanu zlato, Stevanu bronza

U Kikindi je proteklog vikenda održano drugo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem. Odsustvo srpskih reprezentativaca, koje od srede očekuje nastup na Kupu predsednika ISSF u Kairu, pružilo je priliku predstavnicima mlađe garde srpskih strelaca da se nametnu, pa su se tako na pobedničkom postolju u takmičenju vazdušnom puškom našle mlade uzdanice kragujevačkog Čika Mate, Bogdan i Stevan Jovanović.

Foto: SSS

Bogdan je sa 623,5 pogođenih krugova uspeo da ugrabi zlato tik ispred Alekse Rakonjca (Pančevo 1813), koji je „upucao“ samo 0,3 kruga manje u odnosu na Čika Matinog predstavnika (623,2). Bronzana medalja otišla je u ruke još jednom Čika Matinom strelcu, Stevanu Jovanoviću, čiji je najbolji rezultat iznosio 622,7 pogođenih krugova.

Takmičenje u kikindskoj hali „Jezero“ obeležio je i veliki povratak olimpijske vicešampionke Ivane Anđušić Maksimović na vatrenu liniju. Ona je u gađanju vazdušnom puškom kod dama zauzela treće mesto, iza „zlatne“ Andree Arsović i Aleksandre Havran, kojoj je pripalo srebro.

TEODORA I MILUTIN NA SPISKU ZA KAIRO

Srpsku streljačku reprezentaciju Srbije od srede očekuje učešće na Kupu predsednika ISSF u Kairu, takmičenju koje od prošle godine zamenuje finale Svetskog kupa. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati šest strelaca, među kojima su i uzdanice kragujevačkog Čika Mate, Teodora Vukojević i Milutin Stefanović, od kojih se očekuje da budu u najužem krugu kandidata za osvajanje medalja u disciplini vazdušna puška.

Pored Milutina i Teodore, boje Srbije u Kairu braniće još i Damir Mikec, Zorana Arunović (oboje vazdušni pištolj), Lazar Kovačević (vazdušna puška) i Milenko Sebić (MK puška trostav).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!