KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Novi uspesi kragujevačkih strelaca: Stefanoviću dve medalje u Solinu, Teodori Vukojević zlato na „Valter kupu“

Strelci kragujevačkog Čika Mate nastavljaju da nižu medalje na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Olimpijac Milutin Stefanović je na međunarodnom turniru „Solina kup“, koji se već nekoliko godina unazad održava u mestu Solin kraj Splita, osvojio najpre srebro, a potom i bronzu u nadmetanju vazdušnom puškom, dok je Stefanovićeva klupska koleginica i aktuelna evropska šampionka u disciplini vazdušna puška Teodora Vukojević „upucala“ zlato u juniorskoj kategoriji na „Valter omladinskom kupu“ u Smederevu.

Foto: Streljački savez Srbije

Stefanović se sa već tradicionalnog streljačkog mitinga u Solinu vraća sa dve osvojene medalje. Srpski reprezentativac je prvog takmičarskog dana dogurao do finala u gađanju vazdušnom puškom, gde je pretrpeo tesan poraz u okršaju sa hrvatskim reprezentativcem Petrom Grošom (16:14).

Dan nakon osvojenog srebra, Stefanović se domogao nove medalje u istoj disciplini, ovoga puta bronzanog sjaja. Groši je ovog puta pripalo srebro, dok je zlato otišlo u ruke još jednog hrvatskog strelca Josipa Sikavice.

Seniorska prvakinja Evrope Teodora Vukojević nije imala dostojnu suparnicu u nadmetanju puškom na „Valter omladinskom kupu“ u Smederevu. Mlada Kragujevčanka bila je ubedljivo najpreciznija u prvoj fazi finala sa 261,3 kruga, a potom je u meču za zlato nadmašila Anju Knežević iz Novog Beograda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!