KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Pazarci ponovo bolji od Kragujevčana

Košarkaši Radničkog nastavili su „crni niz“ u duelima sa Novim Pazarom. Iako su imali lepu priliku da pobedom pred svojim navijačima na najlepši mogući način započnu novu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije, Kragujevčani su odigrali ispod očekivanja, pre svega u odbrani, i doživeli su poraz rezultatom 82:90 (22:19, 20:33, 24:24, 16:14).

Foto: SPD Radnički

Početak utakmice nije nagoveštavao ovakav krajnji epilog. Radnički je uvodni period igre završio „u plusu“ (22:19) i umesto da „doda gas“ u drugoj deonici, kragujevački tim je doživeo pravi sunovrat. Bekovi Novog Pazara su „namestili nišan“, krenuli da „sipaju“ sa distance, a produkt svega bilo je dvocifreno vođstvo gostiju na poluvremenu (52:42).

Ništa se nije promenilo u trećoj deonici. Pazarci su čuvali dvocifreno vođstvo i pokušavali da ga dodatno uvećaju, dok su se Šumadinci bezuspešno trudili da uhvate rezultatski priključak.

Konačan slom je došao u završnoj deonici, kada su se košarkaši Novog Pazara odlepili na maksimalnih „plus 18“ (88:70), što je bio signal za prisutnu publiku da polako krene ka izlaznim vratima. Kragujevčani su blago opuštanje Pazaraca u samoj završnici utakmice iskoristili da umanje rezultatski gep i ublaže poraz.

Ekipu Novog Pazara su do trijumfa predvodili Fahrudin Manjgafić sa 27 i Matija Novković sa 23 poena, dok su u redovima Radničkog prelaznu ocenu zaslužili kapiten Raško Katić sa učinkom od 18 poena i 8 skokova, novajlija Stefan Mitrović sa 15, Ivan Nedeljković sa 14 i Nikola Veljović sa 13 postignutih poena.

Kragujevčane u drugom kolu očekuje gostovanje povratniku u elitni rang takmičenja, leskovačkom Zdravlju, koji je sezonu otvorio pobedom u Kraljevu.

KK RADNIČKI – OKK NOVI PAZAR 82:90 (22:19, 20:33, 24:24, 16:14)

KRAGUJEVAC
Dvorana:
„SBB Jezero“.
Gledalaca: 300.
Sudije: V. Jevtović, I. Ilić, V. Živanović.

KK RADNIČKI: Dumić 1, Đerasimović 8, Nedeljković 14, Tomašević, Sretenović, Katić 18, Veljović 13, Mitrović 15, Raičević 7, Dautović, L. Stanković 6. Nije igrao: Nikola Stanković. Trener: Ivica Vukotić.

OKK NOVI PAZAR: Majstorović 12, Onuora 3, Novković 23, Numanović 6, Mikavica 11, Manjdafić 27, Muratović, Radomirović, Islamović 8. Nisu igrali: Eminbegović i Đulović. Trener: Darko Kostić.

M. Pasuljević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!