KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevčanke bolje finiširale

Rukometašice Radničkog ubeležile su i dvanaestu pobedu u Super B ligi Srbije, nakon što su u dramatičnoj završnici slavile na gostovanju ekipi Pančeva sa 27:25 (13:9).

Foto: SPD Radnički

Pančevke su prve stigle do početne prednosti (3:1), ali su Kragujevčanke serijom od četiri uzastopna pogotka vrlo brzo preuzele vođstvo (5:3).

Do kraja prvog poluvremena Kragujevčanke su uspešno čuvale prednost i uspešno odolevale pokušajima pančevačkog tima da dođe do izjednačenja, pa su na poluvreme otišle sa zalihom od četiri gola – 13:9.

Nastavile su rukometašice Radničkog u istom ritmu i na startu drugog poluvremena, rešetajući gol rivala iz svih pozicija, ali je pad koncentracije i serija tehničkih grešaka uticao na to da se Pančevke vrate igru i dođu do preokreta u 52. minutu (22:21).

Ipak, Kragujevčanke su zahvaljujući raspoloženoj Jovani Savić na golu i Jovani Stoiljković, koja je u samom finišu vezala tri pogotka, uspele da dođu do značajnih bodova.

U redovima Pančeva najefikasnija je bila  Tamara Petković sa 12 pogodaka, dok je kod Radničkog prednjačila Jovana Stoiljković sa 8, a ispratile su je Ajlin Bjelak i Ksenija Petrović sa po 7 postignutih golova.

Nakon trinaest odigranih kola Radnički i dalje zauzima lidersku poziciju na tabeli sa tri boda više u odnosu na najbliže konkurente.

Posle dva uzastopna gostovanja, Kragujevčanke će narednog vikenda konačno imati priliku da zaigraju pred svojim navijačima, i to protiv devetoplasirane ekipe Beograda.

ŽRK Pančevo – RK Radnički 25:27 (9:13)

PANČEVO
Hala: “Strelište”.
Gledalaca: 100
Sudije: Bojan Dauti, Uroš Minić 
Sedmerci: Pančevo 9 (8), Radnički 5 (4)
Isključenja: Pančevo 12 min, Radnički 12 min

PANČEVO: Ilić, Grgovski, Marković 2, Simić 4, Uskoković 1, Dželajlija 5, Stanojević, Petković 12, Mitrić, Jambrušić, Petronijević, Ristić (6 odbrana), Korolija, Pešić, Vasić 1, Božinović.

RADNIČKI: Veličković 3, Srećković, Bjelak 7, Filipović, Knežević 1, Blagojević, Hasanović (7 odbrana), Vlašković, Mikić, Savić (5 odbrana), K. Petrović 7, Pojužina 1, Stoiljković 8, Todorović, T. Petrović.

Igračica utakmice: Jovana Savić (Radnički)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!