KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Hotel „Šumarice“ domaćin tradicionalnog kampa ASS

Pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, u kragujevačkom hotelu „Šumarice“ počeo je sa radom još jedan kamp Atletskog saveza Srbije, koji je ove godine okupio najtalentovanije mlade atletičare i atletičarke od 2003. do 2005. godišta.

Foto: Andreja Kostadinović (ass.org.rs)

Predviđeno je da se treninzi održavaju dva puta dnevno, u Šumaricima i na atletskoj stazi stadiona „Čika Dača“.

– Mnogo godina unazad kamp se održava u Kragujevcu. Odlično smo prihvaćeni u hotelu „Šumarice“, gde zaista imamo odlične uslove da odradimo planirane aktivnosti, koje su u određenom delu i edukativne prirode. Ono što je takođe značajno, kao svojevrsna povratna relacija, jeste da su sva dešavanja u kampu odlično prihvaćena i od strane samih učesnika – izjavio je za sajt ASS Edin Zuković, selektor atletske reprezentacije Srbije, pod čijim se budnim okom odvijaju sve aktivnosti u kampu.

Kampom rukovodi Ivan Pavlović, dok je za stručni deo rada nadležan naš proslavljeni atletičar Dragutin Topić. Stručni tim trenera, koji ima zadatak da u delo sprovede zacrtani plan i program kampa, čine Slavica Momirović, Danijela Čurović, Vladimir Savanović, Milisav Stanojčić, Mirko Zeljković, Slobodan Spasić, Duško Miličić, Dragan Zdravković, Petar Tankosić i Dejan Dobrosavljević.

– Aktivnosti su tako koncipirane da budu zanimljive i prihvaćene od strane svih atletičara. Ima vremena za mnogo toga, ne samo kada je trenažni proces u pitanju, već i za edukaciju, ali i druženja učesnika. Planirali smo i relaksacione treninge na bazenu, a takođe i kolektivni odlazak na seniorsko državno prvenstvo, kako bi mlade snage na licu mesta mogle da vide šta sve i na koji način rade na jednom takmičenju njihove starije kolege. – otkrio je Zuković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!