Uspesi kragujevačkih atletičara na mitingu u Beranama

Kragujevački atletičari ostvarili su zapažene rezultate na šestom međunarodnom atletskom mintingu „Ivangrad 2019“, koji je održan na Gradskom stadionu u Beranama.

Foto: AK Park

Atletičarka Radničkog Ljubica Simović osvojila je srebrnu medalju u skoku udalj u konkurenciji seniorki. Ljubica je skokom od 6,18 metara ujedno nadmašila svoj lični rekord, ali joj to ipak nije bilo dovoljno za zlatnu medalju, koja je završila oko vrata Sare Lukić iz beogradske Crvene zvezde.

Ljubica Simović
(Foto: AK Radnički)

Odličan nastup u Beranama imao je mladi atletičar Parka Bata Jovović, koji se okitio sa tri medalje. Jovović je osvojio zlato u skoku udalj za mlađe pionire i dve bronze, u trci na 60 metara za mlađe juniore i troskoku za seniore.

Medalje se domogla i Batina klupska koleginica Marta Đorđević, koja je bila bronzana u skoku udalj u konkurenciji starijih pionirki.

Za najboljeg atletičara mitinga proglašen je Jovan Stojoski iz Severne Makedonije, a za najbolju atletičarku gorepomenuta Sara Lukić.

Na mitingu u Beranama učestvovalo je oko sto atletičara iz dvadesetak klubova iz Srbije, Crne Gore, Bugarske i Severne Makedonije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *