KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ivanišević u vođstvu

NA ČELU: Velemajstor Ivan Ivanišević (Foto: ŠSS)

Nakon pet odigranih kola na pojedinačnom prvenstvu Srbije u šahu, koje se održava u kragujevačkom hotelu „Šumarice“, u vođstvu je velemajstor Ivan Ivanišević sa pola poena prednosti u odnosu na drugoplasiranog Danila Milanovića.

Ivanišević, koji je titulu prvaka Srbije osvajao u četiri navrata, zabeležio je tri pobede i dva remija u dosadašnjem delu prvenstva. On je belim figurama savladao iskusnog velemajstora Branka Damljanovića, kao i svog prvog pratioca Danila Milanovića, dok je kao crni bio bolji od internacionalnog majstora Mihajla Radovanovića.

Kada je u pitanju Milanović, on je imao najbolji start od svih učesnika sa 2,5 poena nakon tri kola, ali ga je poraz od Ivaniševića u četvrtom kolu koštao gubitka vodeće pozicije. Dosta se očekuje i od Roberta Markuša, igrača sa najvećim rejtingom na turniru, koji je bio prilično miroljubiv u dosadašnjem delu prvenstva, sklopivši čak tri remija.

Da je ovaj šampionat apsolutno opravdao očekivanja u pogledu kvaliteta i borbenosti učesnika, govori podatak da je do sada samo šest partija završeno remijem. Dakle, igra se bez kalkulacija, na pobedu u svakoj partiji.

Inače, turnir je po završetku drugog kola napustio Dejan Antić, pa se prvenstvo nastavilo sa devet igrača.

Rezultati 5. kola: Perunović – Markuš  ½:½, Milanović – Pap  1:0, Radovanović – Ivanišević  0:1, Todorović – Irižanin  1:0

Tabela: Ivanišević 4, Milanović 3,5, Markuš (-1), Perunović i Damljanović (-1) po 2,5, Irižanin 2, Todorović 1,5 (-1), Radovanović 1 (-1), Pap ½ poena.

Parovi 6. kola: Ivanišević – Todorović, Pap – Radovanović, Markuš – Milanović, Damljanović – Perunović. Slobodan je FIDe majstor Irižanin.

Prvenstvo traje do 31. marta, a obezbeđen je rekordni nagradni fond od 660.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!