KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Trakić izvadio vizu za Svetsko prvenstvo

Poljski grad Gdinja ostaće u najlepšem sećanju kragujevačkom triatloncu Strahinji Trakiću kao mesto na kome se po prvi put u karijeri popeo na pobednički podijum u najzahtevnijoj triatlonskoj disciplini – Ironmanu. „Gvozdeni“ Kragujevčanin je trku koja se sastojala od 90 kliometara vožnje bicikla i 21 kilometar trčanja završio na drugom mestu, čime je obezbedio jednu od dve vize za učešće na Svetskom prvenstvu u ovoj disciplini, koje će održati naredne godine na Novom Zelandu.

Foto: Privatna arhiva Strahinje Trakića

Mada je trka inicijalno trebala da se sastoji od tri dela (plivanje, vožnja bicikla i trčanje), nepovoljni vremenski uslovi doveli su do otkazivanja plivačke deonice, pa se tako trka svela na samo dve discipline – vožnja bicikla i trčanje. Trakić je uprkos pehu koji ga je zadesio tokom biciklističke deonice (ispadanje bidona sa hranom) uspeo da izdrži sve napore do kraja trke i da kroz cilj prođe kao drugoplasirani u vremenu od 3 sata, 18 minuta i 19 sekundi. Brži od „gvozdenog“ Kragujevčanina bio je samo Nemac Vilhelm Hirš, čije je pobedničko vreme iznosilo 3 sata, 15 minuta i 6 sekundi.

– Startovali smo biciklistickim segmentom u razmaku od po 20 sekundi, tako da nisam najbolje znao na kojoj sam poziciji dok nisu svi takmičari zavrsili trku. Znao sam da idem dosta dobro i da ću imati šanse za dobar plasman. Trka u Poljskoj je donosila dva mesta za Svetsko prvenstvo naredne godine, tako da smo se samo Nemac i ja kvalifikovali – referiše Trakić.

Srpski triatlonac dodaje da mu obezbeđeno učešće na Svetskom prvenstvu predstavlja veliko olakšanje za naredna takmičarska iskušenja koja ga očekuju u nastavku sezone, među kojima centralno mesto svakako zauzima Evropsko prvenstvo na dugoj distanci, koje je na programu 9. septembra u holandskom Almereu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!