KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Tigricama“ dupla kruna: Posle prvenstva, osvojen i kup

tigrice-sampionke

Rukometašice kragujevačkog Radničkog osvojile su Kup Srbije, nakon što su u finalu pobedile ekipu Jagodine sa 26:18 (16:6) i tako stigle do prve duple krune u istoriji kluba.

„Tigrice“ su još jednom potvrdile da su na znatno višem nivou u odnosu na ostale ekipe u Srbiji i sasvim zasluženo objedinile titule u prvenstvu i kupu.

Od prvog minuta „Tigrice“ su krenule „udarnički“, predvođene maestralnom Jovanom Risović na golu, pa su na kraju prvog dela igre imale čak deset golova prednosti. Već tada je bilo jasno da će trofej namenjen pobedniku kupa završiti u vitrinama kragujevačkog kluba.

Jagodina je bezupešno pokušavala da se vrati u igru u nastavku meča i jedino što je uspela, to je da izbegne neki teži poraz sa dvocifrenom razlikom.

Pored sjajne Jovane Risović sa 20 odbrana, briljantno veče imala je Anđela Janjušević, koja je postigla 14 golova.

Upravo je pomenuta Jovana Risović izabrana i za najbolju igračicu turnira, i pripao joj je ček na 20,000 dinara. Takođe, pobedničkoj ekipi Radničkog pripao je ček na 100,000 dinara, a poraženoj Jagodini ček od 40,000 dinara. Treba napomenuti i izuzetno domaćinstvo grada Kragujevca i ŽRK „Radnički“, koji su ovaj vikend pretvorili u pravi mali praznik rukometa.

Kragujevački klub je tako na najlepši mogući način zaokuržio ovu sezonu, stigavši do jedinog domaćeg trofeja koji mu nedostaje. Očigledno je da su „Tigrice“ prerasle domaću scenu, pa će u bliskoj budućnosti akcenat biti na evropskim takmičenjima, gde se kragujevački klub još nije pokazao u onom pravom svetlu.

Rаdnički (Kg) – Jаgodinа 26:18 (16:6)

KRAGUJEVAC
Dvorаnа: „Jezero“.
Gledаlаcа: 600.
Sudije: Mаrić (Pаnčevo) i Mаšić (Zrenjаnin).
Sedmerci: Rаdnički (Kg) 8 (8), Jаgodinа 7 (3).
Isključenjа: Rаdnički (Kg) 8, Jаgodinа 6 minutа.

RADNIČKI (KG): Stаjković, Prijović 3, Kevrešаn-Mаčužić, Rаdosаvljević 4, Begović, Milošević 2, Tošović, Ristić, Bаlаć 1, Stаnisаvljević, Risović (20 odbrаnа, 4 sedmercа), Dukić 1, Sаmаilović, Dаnilović 1, Jаnjušević 14.

JAGODINA: Milаnović, Rаdojević 5, Vаsić 3, Mаtić 4, Jevtić, K. Georgijev (12 odbrаnа), Stefаnović, Kukić 3, Oljаčа (2 odbrаne), Glišović, Rаdović, T. Georgijev 3.

Igrаčicа utаkmice: Jovаnа Risović (Rаdnički Kg).

Semаfor: 4:1 (9), 4:3 (12), 11:3 (21), 18:12 (43), 22:14 (51).

Foto: Zoran Petrović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *