KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Tamara Kostić menja Gordanu Petković na golu Radničkog

Angažovanjem 23-godišnje golmanke Tamare Kostić, Rukometni klub Radnički započeo je sa formiranjem tima za predstojeću takmičarsku sezonu u ARKUS ligi za rukometašice. Nekadašnja čuvarka mreže Jagodine, Železničara, Voždovca, Milenijuma i Crvene zvezde dolazi kao zamena za sjajnu Gordanu Petković, kojoj je istekao ugovor na kraju protekle sezone.

Foto: SPD Radnički

Kostićeva je najveće uspehe beležila kao članica Jagodine, sa kojom je osvojila tri titule prvaka države, Kup i Superkup Srbije, kao i Svesrpski kup. Proglašena je i za najbolju golmanku finalnog turnira Kupa Srbije prošle sezone.

Velika mi je čast što ću karijeru nastaviti u klubu sa bogatom tradicijom i istorijom, kao što je Radnički. Ekipa je mlada, ali izuzetno talentovana. Većinu igračica dobro poznajem iz brojnih duela koje smo vodile. Sviđa mi se energija koju poseduju i fanatična borbenost koju pokazuju na svakoj utakmici. Nadam se da ću se brzo uklopiti i da ćemo zajedničkim snagama uspeti da ostvarimo zacrtane ciljeve u nastupajućoj sezoni – poručila je Kostićeva, koja je će gol Radničkog čuvati do kraja naredne sezone.

U Radničkom su uvereni da su pronašli pravo rešenje na jednoj od najosetljivijih pozicija u timu.

Dugo smo pratili Tamaru Kostić, tako da smo jako dobro upoznati sa njenim golmanskim kvalitetima. Iako je relativno mlada, ona ima već zavidno superligaško iskustvo. Smatram da će uz kvalitetan rad i usavršavanje golmanske tehnike predstavljati pravo pojačanje za naš klub i nadam se da će u nastupajućem periodu biti jedan od nosilaca igre – smatra šef stručnog štaba Radničkog Rodoljub Kurandić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.