KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Svečano otvoren Sajam sporta

U prisustvu predstavnika lokalne samouprave i članova brojnih sportskih udruženja i klubova, danas je na Šumadija sajmu svečano otvoren Sajam sporta, dvodnevna manifestacija koja je zamišljena kao svojevrsna promocija kragujevačkog sporta.

Foto: SPD Radnički

Sajam sporta otvorio je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, koji je u svom uvodnom obraćanju istakao značaj ove manifestacije, posebno za mlađe generacije Kragujevčana, koji u kragujevačkim sportistima mogu da pronađu prave uzore.

– Mi danas živimo u jednom specifičnom vremenu, u kome deca veliki deo vremena provode pred ekranima i jako je bitno da u našim šampionima imaju uzore. Kragujevački sport ostavlja ozbiljan pečat u srpskom sportu i pravi odlične rezultate, a ova manifestacija upravo treba da okupi sve te ljude koji treniraju ili rade u sportu, da ih zbliži, promoviše na pravi način i promoviše vrednosti zdravog života – izjavio je gradonačelnik Dašić.

Tokom dva sajamska dana posetioci će na više od dvadeset štandova imati priliku da se upoznaju sa dostignućima brojnih sportskih udruženja i klubova, da se druže sa najpoznatijim kragujevačkim sportistima, ali i da se oprobaju u raznoraznim sportskim veštinama. Za najmlađe posetioce Sajma obezbeđen je upis u besplatne škole sportova.

Tu je i komercijalni deo Sajma, namenjen proizvođačima sportske opreme i rekvizita, koji će svoje proizvode prodavati po specijalnim, sajamskim cenama.

Radno vreme Sajma je od 10 do 19 časova, a ulaz i parking su besplatni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!