KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Bratislav Uraković novi direktor SPD Radnički

Skupština Sportskog privrednog društva Radnički je na današnjoj sednici razrešila dužnosti dosadašnjeg direktora Bojana Ilića i za njegovog naslednika imenovala Bratislava Urakovića.

Uraković je diplomirani elektroinženjer sa višegodišnjim radnim stažom u kompaniji Telekom Srbija. Rodonačelnik je brojnih projekata iz oblasti informacionih tehnologija, pokretač veoma čitanog gradskog portala teklareka.rs i veliki zaljubljenik u stoni tenis, kojim se aktivno bavio u mladosti. Bio je među kandidatima za mesto direktora JP SC Mladost 2013. godine, ali nije izabran na tu funkciju.

Uraković će na mestu direktora najveće sportske organizacije u Kragujevcu naslediti Bojana Ilića, koji je na čelu ove instuticije bio od trenutka njenog osnivanja u februaru 2019. godine. Za vreme Ilićevog mandata klubovi pod okriljem SPD Radnički beležili su i više nego zapažene rezultate, a u moru sportskih uspeha treba istaći osvajanje regionalne i domaće lige u vaterpolu, zatim dva finala Kupa Srbije u odbojci, finale plej-ofa u rukometu za žene, plasman košarkaša i rukometaša u samu završnicu nacionalnog Kupa itd.

Veliki pomaci načinjeni su i na polju unapređenja sportske infrasturkture, zatim poboljšanja uslova za obavljanje priprema profesionalnih sportista i uspostavljanja sistema rada sa mlađim kategorijama kroz jedinstvenu školu sporta. Ne treba zaboraviti ni da je SPD Radnički tokom Ilićevog mandata ugovorilo naslovno sponzorstvo sa kompanijom SBB i da je bilo pokretač i učesnik brojnih akcija humanitarnog karaktera.

Privilegija je dati celog sebe za svoj grad i klub. Imao sam čast da sarađujem sa vrhunskim sportistima. Zahvaljujem se svim kolegama, prijateljima društva, a posebno našim vernim navijačima. Novom menadžmentu želim puno uspeha u daljem radu, jer Radnički zaslužuje uvek više i bolje – istakao je Ilić u izjavi za sajt SPD Radnički.

Sportsko privredno društvo Radnički se zahvalilo Bojanu Iliću na dosadašnjem radu i entuzijazmu i poželelo mu puno sreće u daljoj poslovnoj karijeri.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!