KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Snežana Đurić pokorila Jahorinu

Kragujevčanka Snežana Đurić pobednica je trke na 23 km u okviru međunarodne trkačke manifestacije „Jahorina Ultra Trail“, koja se već šestu godinu zaredom održava na padinama planinske lepotice iznad Sarajeva.

Foto: Privatna arhiva Snežane Đurić

I pored nestabilne epidemiološke situacije u regionu, na ovogodišnjoj trci nastupilo je preko 200 takmičara iz većeg broja zemlja. Trka je obuhvatala četiri različite distance – Mini Trail (14 km), Midi Trail (23 km), Maxi Trail (49 km) i najzahtevniju Ultra Trail (88 km).

Uprkos tome što do sada nije imala priliku da trči na Jahorini, Snežana Đurić je u trci na 23 kilometra uspela da odnese trijumf i upiše se zlatnim slovima u istoriju ove prestižne trkačke manifestacije.

– Prvi put sam trčala na Jahorini i moram reći da su se ljudi iz Olimpijskog centra Jahorina zaista potrudili da organizacija bude na visokom nivou. Staza je bila odlično markirana, što je za nas planinske trkače najvažnije, zatim kontrolne tačke, volonteri, mesta za okrepljenje, sve je bilo baš kako treba. Srećna sam zbog pobede, koja predstavlja neku vrste nagrade za sav trud koji sam uložila u prethodnom periodu priprema. Pri tom je konkurencija na stazi bila jaka, što me je dodatno motivisalo da pružim maksimum svojih mogućnosti – prenosi svoje utiske Snežana, koju je odmah po prolasku ciljne ravnine dočekao trener Marko Pavlović, sa kojim je podelila radost nakon ostvarenog trijumfa.

Situacija sa koronavirusom poremetila je planove aktuelnoj prvakinji Srbije u planinskom trčanju, primoravši je da modifikuje svoje planove u skladu sa postojećim okolnostima.

– Ove godine očekivao me je kamp u Španiji, kao i trke u Švedskoj i Škotskoj, ali je sve to u međuvremenu otkazano. Ostaje nada da planirane trke u Bosni i Hercegovini i Srbiji neće doživeti identičan scenario, odnosno da će epidemiološka situacija omogućiti njihovo održavanje – zaključila je Snežana.

M. P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!