KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Snežana ponovo najbolja

Prvakinja Srbije u planinskom trčanju Snežana Đurić nastavila je seriju uspešnih rezultata na regionalnim takmičenjima. Nakon što je prošlog vikenda „pokorila“ Jahorinu, sjajna Kragujevčanka je pre dva dana trijumfovala na međunarodnoj planinskoj trci „Sutjeska Trail“, koja je održana na prostorima Nacionalnog parka Sutjeska i Parka prirode Piva.

Na trci, koja se nalazi u kalendaru regionalne Treking lige, učestvovalo je preko sto takmičara iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Velike Britanije i Francuske. Takmičarima su bile na raspologanju četiri različite staze – „udarna“, duga 42 kilometra, zatim „proleterska“ (28 km), „skojevska“ (12 km) i „pionirska“ (4 km).

Snežana Đurić je trčala na stazi dugoj 28 kilometara, od kanjona Suhe do centralnog spomenika na Tjeništu, čiji je autor nedavno preminuli vajar Miodrag Živković, koji je zaslužan i za spomenike u Šumaricima i na Kadinjači. Kragujevčanka je sa vremenom 4:03:06 ostvarila najbolji rezultat od svih prisutnih takmičarki, dok je u ukupnom poretku završila na četvrtoj poziciji.

NAVIKLA NA USPEHE: Snežana Đurić

– Srećna sam zbog osvojenog prvog mesta na ovoj veoma zahtevnoj trci. Iako je prvobitno je bilo planirano da „proleterska“ staza bude duga 25 km, odlučeno je da se deonica produži za dodatna tri kilometra, do prostora Trnovačkog jezera, koje je zaista izuzetna prirodna atrakcija. Pri tom je bilo prilično teško trčati po vrelom avgustovskom suncu, koje još više greje na 2 000 metara nadmorske visine. Interesantno je da smo na 800 metara do cilja morali da pretrčimo reku, tako da se među trkačima pred ciljem ustalila krilatica „preko vode do slobode“. Nakon trke imali smo priliku da odmaramo okruženi prelepim planinskim predelima, čistim rekama i jezerima, što je samo upotpunilo kompletan utisak sa ove trke – ističe Đurićeva.

Inače, naša najbolja planinska dugoprugašica je upravo ovog vikenda trebala da učestvuje na trci u Švedskoj, ali je zbog aktuelne epidemiološke situacije u zemlji bila primorana da promeni svoju agendu.

M. P.
Foto: Privatna arhiva Snežane Đurić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *