KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Promena na čelu SPD Radnički: Rašković umesto Urakovića

Dugogodišnji sportski radnik i prvi čovek Rukometnog kluba Radničkog Stavro Rašković imenovan je za novog generalnog direktora Sportskog privrednog društva Radnički. On će na ovoj odgovornoj funkciji naslediti Bratislava Urakovića, koji je ovom sportskom institucijom rukovodio u prethodnih godinu i po dana.

Foto: SPD Radnički

Nekada uspešan kao rukometaš, a potom i kao sportski funkcioner, Stavro Rašković je sinonim za procvat kragujevačkog rukometa u poslednjih desetak godina. Bio je sportski direktor Ženskog rukometnog kluba Radnički koji se okitio sa dve uzastopne titule prvaka države, da bi osnivanjem Rukometnog kluba Radnički 1964 u julu 2016. godine udahnuo novi život kragujevačkom rukometu, koji je u tim trenucima bio praktično na konopcima. Tri godine kasnije RK Radnički 1964 postaje deo SPD Radnički, kao najveće sportske organizacije na teritoriji centralne Srbije, gde su obe selekcije, muška i ženska, nastavile da beleže odlične rezultate.

Rašković je u prvoj izjavi po imenovanju na novu funkciju istakao da će mu glavni prioriteti u budućem radu, pored brige o svim sportsko-rekreativnim objektima pod ingerencijom SPD Radnički, biti poboljšanje logistike i stavljanje svih zaposlenih u funkciju ostarivanja još boljih takmičarskih rezultata svih sportskih sekcija.

Stavro Rašković je, inače, treći generalni direktor SPD Radnički od osnivanja ove sportske organizacije u februaru 2019. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!