KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Sa Mijovićem ka povratku u Košarkašku ligu Srbije

Novo rukovodstvo Košarkaškog kluba Radnički, na čelu sa Srećkom Otovićem, zasukalo je rukave i krenulo u pripremu terena za povratak kragujevačkog kluba u Košarkašku ligu Srbije. Prvi potez načinjen je imenovanjem mladog kragujevačkog košarkaškog stručnjaka Stevana Mijovića (29) za trenera prvog tima, a paralelno se radi i na formiranju odgovarajućeg rostera koji će biti u stanju da uspešno odgovori visokim takmičarskim ambicijama Kragujevčana u predstojećoj sezoni.

Foto: SPD Radnički

Sa nepunih trideset godina Mijović spada u red izuzetno mladih košarkaških stručnjaka, ali to svakako ne znači da mu manjka iskustva. Naprotiv, Mijović je pet godina pekao zanat kao trener mlađih selekcija beogradske Crvene zvezde, sa kojima je beležio jako zapažene rezultate. Sa kadetima i juniorima bio je šampion države, a svakako najveće trenersko dostignuće mu je osvajanje juniorske Evrolige u sezoni 2013/14.

Po odlasku sa Malog Kalemegdana, Mijović je radio sa mlađim selekcijama Dinamika, da bi pred početak prošle sezone preuzeo seniorski sastav Kolubare, sa kojim je uspeo da izbori opstanak u Košarkaškoj ligi Srbije.

Mladi stručnjak je izuzetno srećan što će konačno imati priliku da radi u svom rodnom gradu, a želja mu je da Radnički vrati u najviši rang takmičenja.

– Pre svega bih se zahvalio upravi kluba na pruženoj šansi i ukazanom poverenju. Naš cilj u predstojećoj sezoni je svima poznat i mi već izvesno vreme radimo na njegovoj realizaciji. Želja mi je da se svi ljudi u klubu i oko njega udruže i da zajedničkim snagama vratimo Radnički tamo gde pripada, a to je KLS. Što se tiče sastava ekipe, doveli smo četvoricu novih igrača i ubrzano radimo na formiranju kompletnog rostera, koji će svojim kvalitetom uspeti da odgovori našim takmičarskim ambicijama. Sigurno da nas očekuje težak zadatak da vratimo Radnički u KLS, ali sam uveren da ćemo uz podršku naših navijača uspeti u tome – poručio je Mijović na svom zvaničnom predstavljanju.

Direktor kluba Srećko Otović ističe da je ideja novog klupskog rukovodstva da sa mladim trenerima kao što su Stevan Mijović, Darko Brajković, Bojan Erić i Luka Lukić Radnički postane svojevrsna „košarkaška fabrika“, kao i da su svim kragujevačkim košarkašima vrata kluba širom otvorena.

Naš cilj je povratak Radničkog u Košarkašku ligu Srbije i potrudićemo se da ga ostvarimo u što je moguće kraćem roku. Mladi stručnjaci poput Mijovića, koji po prvi put ima priliku da radi u svom rodnom gradu i u koga imamo puno poverenje, neophodni su nam kako bismo klub digli na jedan viši nivo i omogućili mu stabilnost na duže staze. Ovim putem bih poručio svim kragujevačkim košarkašima koji imaju želju da se vrate u Radnički i pomognu klubu da su im vrata kluba širom otvorena – istakao je Otović i napomenuo da će KK Radnički u cilju proširenja igračke baze najmlađih kategorija organizovati selekcione treninge za dečake pioniorskog i kadetskog uzrasta 20, 21. i 22. juna u „SBB hali Jezero“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *