KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Rukometašice Radničkog krenule sa pripremama za novu sezonu

Vicešampionke Srbije, rukometašice Radničkog, otpočele su pripreme za novu takmičarsku sezonu, u kojoj ih očekuje borba na čak tri fronta. Pored domaćeg šampionata i Kupa Srbije, Kragujevčanke će po prvi put u svojoj istoriji imati priliku da se okušaju u jednom evropskom takmičenju, Evropskoj ligi za rukometašice.

Foto: SPD Radnički

Svesni su u taboru kragujevačkog tima da je pred njima sezona puna velikih izazova, pa su u skladu sa tim rešili da na vreme krenu sa pripremama, kako bi igračice što je moguće pre ušle u pravi takmičarski ritam.

Ove godine pripremni period počinjemo u nešto drugačijem tonu i uz određene promene u igračkom kadru. Osvajanjem vicešampionske titule u debitantskoj sezoni u najvišem rangu takmičenja zadali smo domaći zadatak protivnicima, koji će svakako imati motiv više da se dokažu protiv nas. Očekuju nas takmičenja na tri fronta, tako da ćemo od početka krenuti sa paklenim radom kako bismo opravdali očekivanja i što bolje reprezentovali klub i grad. Raduje me raspoloženje i entuzijazam kod svih igračica, koje su željne da što pre uđu u željenu takmičarsku formu. Što se tiče očekivanja, još uvek su nam sastavi drugih ekipa nepoznanica, tako da nemamo jasnu sliku o kvalitetu i mogućnostima rivala. Uveren da ćemo igrati lep i dopadljiv rukomet i da ćemo nastaviti da afirmišemo naše mlade i talentovane igračice – jasan je šef stručnog štaba Radničkog Rodoljub Kurandić.

Da je radni entuzijazam među rukometašicama Radničkog na visokom nivou potvrđuju i reči zamenika kapitena Tijane Petrović.

Ove godine pripreme započinjemo daleko motivisanije nego prethodne, prvenstveno zbog uspeha koji smo ostvarile u sezoni za nama. Bez obzira na to što i dalje uživamo u ostvarenim rezultatima, trenažni proces ćemo započeti snažno, odgovorno i disciplinovano kako bismo pokazale da iza uspeha ne stoji puka sreća, već ogroman rad, trud i zalaganje svih devojaka – poručuje Petrovićeva.

Prvom treningu rukometašica Radničkog prisustvovao je i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, koji je igračicama i stručnom štabu poželeo puno uspeha u novoj takmičarskoj sezoni, uz napomenu da će Grad Kragujevac nastaviti da pruža podršku klubu u svim njegovim aktivnostima.

Rukometašice Radničkog će kompletne pripreme obaviti u Kragujevcu, u objektima Sportskog privrednog društva Radnički. Početak nove sezone u Super ligi za rukometašice predviđen je za drugi vikend septembra, dok takmičenje u Evropskoj ligi startuje sredinom oktobra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.